‘Amersfoort on tour’ naar België

In samenwerking met de VVV en Vintage Road Trips gaat Amersfoort op pad in België. Vorig jaar deed het Volkswagenbusje al Nijmegen, Den Haag en Eindhoven aan. Van 14 tot en met 16 maart maken de inwoners van Antwerpen kennis met onze stad.

Veel bekijks

Met het volledig in Amersfoort-stijl aangeklede busje, trokken we vorig jaar al veel bekijks. Shanna Bozuwa van de VVV, die het project leidt: “We vielen echt op. Dagjesmensen en inwoners kwamen al snel kijken. Veel van hen gaven aan nieuwsgierig te zijn naar de stad.” In het busje kregen ze een video over Amersfoort te zien. Passanten die enthousiast waren, kregen een citycard cadeau. Daarmee kunnen ze bij een bezoek aan de stad gratis vier activiteiten naar keuze ondernemen.

Een weekend Amersfoort

Er was maar één gelukkige die een weekendje Amersfoort cadeau kreeg. Callum mocht samen met zijn vrienden de stad komen ontdekken, inclusief een hotelovernachting. En dat legden we vast in een video:

Nu is België dus aan de beurt. In samenwerking met zes Vlaamse bloggers krijgt de tour extra aandacht. Een deel van hen krijgt een verzorgd weekend Amersfoort aangeboden. De blogartikelen die daarover verschijnen, delen we op deze site. In het najaar staat ook een bezoek aan Keulen op de planning.

Enthousiaste ondernemers

‘Amersfoort on tour’ is alleen mogelijk door de samenwerking met enthousiaste ondernemers: o.a. Berghotel, NH Hotel, Hotel Lange Jan, Hotel de Gaaper, SEM’s Sla en Meer, Juffrouw Jacoba, Restaurant de Vier Broers, Hete Kolen, Son of a Croque, Blueberry en Jackie Brown.