2014 topjaar voor Amersfoortse Gidsen

1Sinds de oprichting van de Amersfoortse Gidsen in 2012 is het aantal bezoekers en boekingen meer dan verdubbeld. Vooral 2014 was een zeer goed jaar, de boekingen stegen met maar liefst 74%. De Amersfoortse Gidsen vertellen met veel passie en enthousiasme over de stad. Dat betekent een boeiend verhaal met leuke feiten en anekdotes.

Aantal wandelingen
Het afgelopen jaar zijn er maar liefst 363 wandelingen gegeven, bijna 1 per dag. Daarnaast zijn er in samenwerking met de VVV en de Onze Lieve Vrouwetoren inloopwandelingen verzorgd.

Boekingen doelgroep

 

 

Doelgroep
De grootste doelgroep in de 2014 bestaat uit de zakelijke klanten. Hieronder vallen onder andere de bedrijfsuitjes en personeelsverenigingen. De gidsen ontvangen ook veel particulieren en dan met name vriendengroepen en families.

Touringcars
Tot slot hebben de Amersfoortse Gidsen ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de stadspromotie door op te treden als cityhost, waarbij touringcars worden ontvangen en begeleid worden naar het centrum. In 2014 zijn er 18 groepen die gebruik hebben gemaakt van een cityhost.

‘Dat in 2015 maar weer veel mensen mogen genieten van al het moois dat onze stad te bieden heeft!’ – Amersfoortse Gidsen

Inge Koppelpoort DSCN1491_0