De ambassadeurs op bezoek in het Eemhuis in Amersfoort

Ambassadeurs ontvangen brochure bij bezoek aan Amersfoort

Woensdag 22 november hebben 41 buitenlandse ambassadeurs Amersfoort bezocht in het kader van een programma van Buitenlandse Zaken. Burgemeester Bolsius en Wethouder Stegeman ontvingen de gasten in het Eemhuis, waar zij presentaties zagen van de CEO’s van FrieslandCampina en Dynniq. Na afloop ontvingen de ambassadeurs een door Stichting Citymarketing Regio Amersfoort gemaakte brochure over ondernemen in Amersfoort.

Het thema van het programma was Sustainable Growth, wat vanuit verschillende gezichtspunten werd belicht. Burgemeester Bolsius presenteerde de aanpak hoe Amersfoort als stad groeit maar er actief gestuurd wordt op de verbinding tussen de nieuwe en bestaande inwoners. Roelof Joosten, CEO van FrieslandCampina, besprak hoe FrieslandCampina wereldwijd bijdraagt aan een veilige voedselketen om te voldoen aan de groeiende vraag naar zuivel. Cees de Wijs, CEO van Dynniq, presenteerde de laatste innovaties op het gebied van het verwerken van groeiende verkeersstromen zodat steden leefbaar blijven.

Dat deze thema’s zeer sterk leefden bij de bezoekende ambassadeurs bleek wel uit de vele vragen. Bij het afscheid werden er veel verzoeken gedaan aan de CEO’s om te onderzoeken hoe zij de landen verder konden helpen en werd het aanbod van Burgemeester Bolsius om Amersfoort binnenkort nogmaals te bezoeken zeer positief ontvangen.