Amersfoort volop op televisie

Amersfoort was de afgelopen maanden vaak op televisie te zien. Twee documentaires speelden zich in de stad af en in het programma ‘Hier zijn de Van Rossems’ gaven Maarten van Rossem en zijn broer en zus hun ongezouten mening over de stad. Aanstaande donderdag komt daar de televisieserie Oogappels bij.

Hier zijn de Van Rossems

In het programma ‘Hier zijn De Van Rossems’ op 27 juni 2018 zien we het drietal langs bekende Amersfoortse plekken als de Koppelpoort en de binnenstad lopen. Er is in Amersfoort veel te zien en te vertellen voor de Van Rossems. Amersfoort is volgens zus Sis “een aangename plaats, een interessante plaats en een prettige plaats.” Maarten zou er zelfs bijna wel willen wonen. En voor broer Vincent is Amersfoort zeker “romantischer dan Amsterdam.” Kijk de uitzending terug bij NTR.

Typisch Bloemenbuurt

De Bloemenbuurt in Amersfoort telt een klein aantal straten. Het is een op zichzelf staande wereld, met eigen, vaak ongeschreven regels en wetten. Drie weken lang was de crew van Typisch Bloemenbuurt te gast in deze kleurrijke volksbuurt in Amersfoort. De documentaireserie startte op 15 oktober 2018 en bestaat uit elf afleveringen, die ieder een nieuwe blik op de buurt laten zien. Kijk de afleveringen terug bij NPO.

Keetschoppers

Zo’n 25 bejaarde mannen treffen elkaar dagelijks in De Nieuwe Stad. Het is de plek waar ze ooit woonden. Nu wordt er een nieuwe wijk uit de grond gestampt. De mannen voelen zich in hun clubhuis weer even twintig, ondanks dat het leven ten einde loopt. De Amersfoortse documentaire over de ‘Keetschoppers’ werd op 16 december 2018 uitgezonden. Kijk de documentaire terug bij 3LAB.

BInnenkort: Oogappels

BNNVARA koos voor de nieuwe televisieserie Oogappels Amersfoort als locatie. In de nieuwe dramaserie volgen we vier verschillende gezinnen. Hun kinderen zitten op dezelfde middelbare school. De ouders hebben allen zo hun eigen manier van opvoeden. Maar voor hen allemaal geldt dat ze de lat voor zichzelf én hun oogappels heel hoog leggen. Oogappels is vanaf donderdag 24 januari tien weken lang op donderdag om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.