Amersfoortse hotels nemen 6e positie landelijk in

AMERSFOORT – De waardering van gasten voor Amersfoortse hotels blijft onverminderd hoog en staat nu op 82,184 op basis van 100 punten. Hoewel de beoordelingen hoog gebleven zijn, zakte de stad een paar plaatsen op de ranglijst. Met slechts 0,6 punten verschil, eindigt Roermond op de eerste plek. Van alle steden in de provincie Utrecht, is Amersfoort de enige stad in de top 10. In 2015 werd Amersfoort nog uitgeroepen tot ‘Beste Hotelstad van Nederland’. Trivago,  de wereldwijde zoekmachine voor hotels, publiceert de ranglijst op basis duizenden beoordelingen.

Citymarketing Amersfoort is wederom blij met de topnotering. Citymarketeer Dennis Sille roemt de hotels om hun constante kwaliteit en gastvrije houding. Onder andere door campagnes zoals Mondriaan tot Dutch Design en Locatie Amersfoort voor de zakelijke toerist, gaat de regio er volgens de citymarketeer toeristisch op vooruit. Sille: “In 2016 noteerden we weer een recordaantal toeristische overnachtingen.”

Amersfoortse hotels scoren goed

Amersfoort draait in de top mee

Amersfoort scoort goed in verschillende ranglijsten. Onlangs nog werd de stad uitgeroepen tot Beste Woon-Werkstad. Ook op andere gebieden worden hoge ogen gegooid. Zo kwam de keistad uit de bus als Beste Winkelstad van de provincie en staat zij samen met Utrecht, na London, in de top van Europa’s meest concurrerende regio’s.

Over de ranglijst

Ieder jaar publiceert trivago een ranglijst van de beste steden in Nederland om een hotel te boeken. Trivago kijkt hierbij naar de gemiddelde beoordeling van alle hotels in de stad. Van alle steden, inclusief de steden met minder dan 100.000 inwoners, voert Roermond de lijst aan gevolgd door Sneek op de tweede plaats.

Over trivago

Op www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel tegen het beste tarief. trivago is een hotelvergelijkingswebsite en metazoekmachine voor hotelprijzen. trivago is opgericht in 2005 en gevestigd in de Duitse stad Düsseldorf. De missie van trivago is om: “De eerste en onafhankelijke bron van informatie te zijn voor reizigers om het ideale hotel te vinden tegen het laagste tarief.” trivago vergelijkt de prijzen van meer dan 1.300.000 hotels uit meer dan 190 landen. Gebruikers hebben de keuze uit 55 gelokaliseerde websites in 33 verschillende talen.