Amersfoortse Koppelpoort binnenkort ‘in stijl’ opgeleverd

Het bekendste monumentale pand van Amersfoort wordt over precies twee weken ‘in stijl’ onthuld. Dit in het kader van het landelijke themajaar Mondriaan tot Dutch Design. Ook de Onze Lieve Vrouwetoren en de Monnikendam staan op de wensenlijst van Citymarketing Amersfoort om door middel van citydressing in te pakken. Het markante kantoor van de citymarketingorganisatie werd enkele weken geleden al in de kleuren van Mondriaan gehuld en ook een grote Rietveldstoel neemt sinds kort een plek in Amersfoort in nabij de Koppelpoort.

Update: We hebben heel veel leuke reacties ontvangen op dit nieuws, maar helaas… Dit was een 1 april-grap!

Koppelpoort in Mondriaankleuren - Het ontwerp van de Koppelpoort is afkomstig van bureau De Boer & Van Dorst (voorheen Typetank)

Het ontwerp van de Koppelpoort is afkomstig van bureau De Boer & Van Dorst (voorheen Typetank) dat ook het campagnebeeld voor het Mondriaan tot Dutch Designjaar in Utrecht & Amersfoort ontwikkelde. In Amersfoort en Utrecht staat gedurende het hele jaar een uitgebreid programma op stapel van tentoonstellingen en andere activiteiten. Kijk voor meer info op www.destijlutrechtamersfoort.nl.

Voor het inpakken van de land- en waterpoort wordt deze keer een andere techniek gebruikt dan bij het inpakken van het Citymarketingpand. “Om ervoor te zorgen dat het monumentale pand niet beschadigd wordt, gebruiken we krimpfolie. Daarnaast heeft het gebouw bijna geen rechte vormen, dus krimpfolie is de enige oplossing. Daarmee komt het doek heel mooi en strak om het pand te zitten. De Koppelpoort is een icoon voor de stad en wordt ontzettend vaak gefotografeerd”, aldus Dennis Sille, directeur Citymarketing Amersfoort. “Bovendien is de poort ook goed zichtbaar voor de vele duizenden treinpassagiers die hier dagelijks passeren.”

OVER HET THEMAJAAR MONDRIAAN TOT DUTCH DESIGN

Het themajaar Mondriaan tot Dutch Design is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van NBTC met diverse steden en regio’s door het hele land. Utrecht & Amersfoort hebben hierin de krachten gebundeld en bieden gezamenlijk een uitgebreid programma aan. Voor het programma van alle deelnemende steden: mondriaantotdutchdesign.nl. Het complete programma van Utrecht en Amersfoort is te vinden op destijlutrechtamersfoort.nl.

2 reacties op Amersfoortse Koppelpoort binnenkort ‘in stijl’ opgeleverd

  1. André Blikman

    Dat inpakken.. laat het een 1 aprilgrap zijn!

De reactiemogelijkheid is gesloten.