Bierbrouwers & vleesverhalen tijdens blogtour in de regio

Op zaterdag 24 juni namen 12 bloggers uit heel Nederland deel aan de Vlees & bier-tour in de regio Amersfoort. Tijdens deze dag was er van alles te doen, ontdekken en natuurlijk proeven.

Long John’s pub, Amersfoortse Gidsen & Hoeve Ravenstein

In samenwerking met ondernemers uit de regio was er een uitgebreid programma binnen en buiten de stad. De dag begon met een kop koffie en een muffin bij Long John’s Pub. Na een kennismaking trotseerden de bloggers de buien met een speciale bierwandeling door Amersfoortse Gidsen. Daarna zette de groep, verdeeld over tuktuks, koers naar Hoeve Ravestein in Baarn. Na een rondleiding over de boerderij en het proeven van de taart en vleesgerechtjes, reed de groep weer terug naar Amersfoort.

Het Lokaal, Van Gogh, Hete Kolen, de vier broers & Bierwinkel Hop

Bij Eric’s Beer Craft in Het Lokaal leerde de groep alles over het brouwen van bier. Terug in de binnenstad, stonden er bij Friteshuis Van Gogh Amersfoortse kroketten klaar en leerden de bloggers verderop het succesvolle restaurant Hete Kolen kennen. Bij De Vier Broers stonden er vlees- en visgerechten op tafel, waar naar hartelust geproefd kon worden. Natuurlijk kon ook Bierwinkel Hop niet ontbreken, waar de bloggers zelf een paar (Amersfoortse) bieren kozen om mee naar huis te nemen. De groep sloot de avond af op het Lieve Vrouwekerkhof, waar ze onder het genot van een biertje (Rock City Beers) gezellig napraatten.

De Bloggers

De Vlees & bier-tour is door Stichting Citymarketing regio Amersfoort georganiseerd in samenwerking met Krista van de Steeg van Stoer en Smaak. De 12 aanwezige bloggers schrijven over food, lifestyle en reizen. Tijdens de dag en daarna delen zij hun ervaringen op social media en hun blogs. Eerder organiseerden we al een food-, delicatesse- en cultuurtour. Begin dit jaar bracht een groep Duitse bloggers een bezoek aan onze stad en regio.