DRIE INITIATIEVEN DIE ONDERWIJS EN BEDRIJFSLEVEN VERBINDEN

 

 

 

 

 

 

 

 


(Wethouder Fatma Koser Kaya opent samen met studenten HU Amersfoort het nieuwe Ondernemersplein: fotografie Robin Joshua)

Op 22 januari vond in de HU Amersfoort het jaarlijkse ondernemersevent ‘Koppelpoort‘ plaats. Citymarketing adviseerde het team van studenten dat dit event organiseerde en hielp bij de promotie. Tijdens het evenement werd ook het nieuwe Ondernemersplein van HU Amersfoort geopend. Daarnaast wijzen we u ook graag op het Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt, dat door gemeente Amersfoort is opengesteld.


Koppelpoort
Bijna 200 ondernemers en studenten namen deel aan Koppelpoort, het jaarlijkse ondernemersevent van HU Amersfoort. Dit werd georganiseerd door BlinQ Projects, een projectteam van vijf studenten derdejaarsstudenten Facility Management van HU Amersfoort. Tijdens het evenement pitchten studenten van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management en de minor Ondernemerschap hun ideeën voor het publiek van ondernemers, mede-studenten en een vakjury.

 

 

 

 

 

 

 

 


(Pitchrondes door studenten HU Amersfoort in De Prodentfabriek:  fotografie Robin Joshua)

Citymarketing hielp BlinQ Projects bij het promoten van het evenement. In oktober, bij het opstarten van de organisatie van dit evenement, gaf onze Martijn een presentatie aan de derdejaarsstudenten Facility Management over online marketing voor evenement. Daarna hebben Marlies en Martijn contact gehouden met de organisatoren van Koppelpoort om hen te adviseren over de promotie. Uiteraard werd het evenement ook onder de aandacht gebracht via de kanalen van Amersfoort Business.

Voor geïnteresseerden, volgend jaar komt er weer een nieuwe editie van Koppelpoort. Ondernemers kunnen hier uiteraard weer over lezen op de LinkedIn en in de nieuwsbrief van Amersfoort Business.

Ondernemersplein
Tijdens Koppelpoort werd door wethouder Fatma Koser Kaya het nieuwe Ondernemersplein van HU Amersfoort geopend. Hier kunnen Amersfoortse ondernemers de ondernemers van de toekomst ontmoeten. In inspiratiesessies zullen zij elkaar uitdagen. Heeft u interesse om aan te schuiven? Neemt u dan contact op met Irene Wagenaar via [email protected] of 06 – 387 623 72.

Bent u ondernemer en wilt u op een andere manier samenwerken met HU Amersfoort? Dan kunt u hierover meer lezen op hun website.

Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt
De gemeente Amersfoort wil, samen met partners uit het onderwijs en bedrijfsleven, de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt verder verbeteren. Daarom is ook in 2019 de subsidieregeling Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt opengesteld. “Met het Toekomstfonds nodigen wij scholen en ondernemers uit om vernieuwend en inspirerend te zijn. Daar hebben de jongeren, het bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen allen baat bij,” vertelt wethouder Onderwijs en arbeidsmarkt Fatma Koşer Kaya.

Samen met haar partners heeft de gemeente vier speerpunten opgenomen op de Agenda Onderwijs-Arbeidsmarkt 2019-2021:
– Verhogen van perspectieven op de arbeidsmarkt voor minder kansrijke jongeren op vo en mbo;
– Snellere en betere match van stages en leerbanen bij mkb-bedrijven;
– Vergroten van enthousiasme en instroom van jongeren voor sectoren waar personeelstekorten zijn of dreigen;
– Meer inbreng van kennis uit de praktijk in opleidingen.

Voor 2019 is een budget van €200.000,- beschikbaar. Onderwijs en bedrijfsleven kunnen er gebruik van maken. Tot 1 april 2019 kunnen samenwerkingsinitiatieven worden aangedragen voor een bijdrage uit dit Toekomstfonds. Op de website van gemeente Amersfoort vindt u meer informatie over het Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt.