Foodtour voor bloggers: 50 tinten groen

Op donderdag 26 oktober heeft Stichting Citymarketing regio Amersfoort negen invloedrijke foodbloggers de ‘groene’ kant van Amersfoort laten zien. De groep bezocht zeven verschillende duurzame, lekkere en ‘eerlijke’ hotspots in de stad.

DLC

Bij een groen thema hoort vervoer op de fiets! Ze staan te wachten op de bloggers bij restaurant DLC. De eigenaren van deze hotspot op de Wagenwerkplaats hebben allerlei verse hapjes klaargezet om te proeven. Ook loopt de groep door het pand om alle vintage meubels, servies en de eigen kas te bekijken.

Van Blik – Kookstudio Smulweb

Bij de kookstudio van Smulweb is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. De Amersfoortse Maartje Schoolderman is het brein achter Van Blik, de maaltijdblikken die bij Albert Heijn door heel Nederland te krijgen zijn. In tweetallen gaan de bloggers aan de slag om originele maaltijden te bedenken én maken met de inhoud van de blikken. Het winnende tweetal wint ieder een echte Van Blik-fiets!

De Nieuwe Graanschuur

De Nieuwe Graanschuur is een verpakkingsarme supermarkt. Je neemt zelf bakjes en zakjes mee óf koopt je verpakking, zodat je die opnieuw kunt gebruiken. Beter voor het milieu en de portemonnee. Bij dit duurzame en vernieuwende initiatief krijgt de nieuwsgierige groep een uitgebreide rondleiding.

Blur your Life

Bij één van de nieuwe hotspots op het Mooierplein, Blur your life, kun je zowel winkelen als genieten van een snack. De meeste hapjes zijn vegetarisch, sommige ook veganistisch of glutenvrij. Er staat een gedekte tafel voor de groep klaar, waarop de lekkernijen geserveerd worden. Het café is een geliefde plek voor flexwerkers en zzp’ers.

SEM sla en meer

Voor een verantwoorde én lekkere maaltijd weten veel Amersfoorters SEM sla en meer al te vinden. Iedere maand staat er een nieuwe salade op de kaart, die door de medewerkers zelf bedacht is. De bloggers krijgen er brood met huisgemaakte smeersels te proeven, met een bijpassend biologisch drankje.

Madonna

Nog helemaal nieuw in de Krommestraat is restaurant Madonna, de hekkensluiter van de ‘groene’ foodtour. De ondernemers geven de groep een sneak preview van het verbouwde pand, dat wel drie verdiepingen beslaat. Vanaf 1 november kun je er de hele dag ontbijten, werken, dineren en genieten van de bar!

“Zo leuk om allerlei nieuwe zaakjes te ontdekken”

De bloggers gingen naar huis met ieder een goodiebag vol ambachtelijke hapjes, herinneringen en inspiratie. Benieuwd naar wat de bloggers van de dag vonden? Het eerste verslag is al online verschenen. Dagmar van de blog Vertruffelijk: “Zo leuk om als foodie in een voor mij nog onbekende stad allerlei nieuwe zaakjes te ontdekken.”

Bekijk de eerdere blogtours: foodtour Eemhaven, delicatessetour, cultuurtour, Duitse blogtour en bier & vlees-tour. Volg ook de hashtag #foodtour033. We organiseren deze foodtours samen met Krista van de Steeg van Stoer & Smaak.