Kippenvel en applaus tijdens start kerstvakantie Amersfoort

03.-OLV_Amersfoort-2015-11-30-at-15.07.41-168x300De kerstvakantie is afgelopen weekend van start gegaan met een drukbezochte binnenstad met ruim 74.000 bezoekers. Dit zijn 10.000 mensen meer dan een ‘normaal’ weekend. Maandag 21 december gaat zelfs de boeken in als een na drukst bezochte maandag van 2015! Deze hoge bezoekers aantallen zijn te danken aan de bijzondere activiteiten die plaatsvonden in de stad, dankzij een samenwerking tussen AVBrothers, IamEventz en VVV Amersfoort.

De geschiedenis van Amersfoort is tot leven gebracht. 3D muurtekeningen van Maria en St. Joris en de Draak in de stad en honderden mensen genoten van een unieke videomapping op de Onze Lieve Vrouwetoren. Bekijk hier de show. Noeranie Ramdjan van AVBrothers: “Videomappen op de Onze Lieve Vrouwetoren was een droom die we afgelopen weekend hebben waargemaakt, samen met meerdere enthousiaste partijen. Wij zijn enorm trots op het resultaat en hebben met kippenvel toegekeken toen de video startte. Het applaus van de honderden mensen zorgde ervoor dat we met een enorm voldaan gevoel erop terug kijken”.

Langste NachtwandelingAmersfoortse Gidsen hebben tijdens het weekend een nachtwandeling georganiseerd en dit bleek een succes. “Het oorspronkelijk idee was één nachtwandeling met maximaal 25 mensen, maar het blijkt zo’n enorm succes dat we hebben besloten om meer nachtwandelingen te geven. We hebben in totaal al 230 mensen mogen rondleiden!” aldus Inge Vos van Amersfoortse Gidsen. Voor kinderen was er een speciale lampionnenoptocht met eigengemaakte lampionnen die gemaakt werden tijdens de overvolle workshop bij museum Flehite. Ook kon iedereen genieten van de Verhalentoren, Kunstkerstmarkt, wintervaart van de Waterlijn en de kerstmarkt op het Eemplein.

De kerstvakantie duurt nog tot 4 januari en er is tot die tijd ontzettend veel te beleven voor jong en oud. Zing bijvoorbeeld vanavond op 23 december mee met Améézing Christmas in de St. Joriskerk, loop mee met de koukleum-rondleiding in DierenPark Amersfoort, bezoek het Verhalenfestival op Paleis Soestdijk, ga naar de familievoorstelling Roodhapje of ga naar jeugdtheaterfestival Winterkost in De Lieve Vrouw – Theater Film Café!

Kijk op www.vvvamersfoort.nl/wintertijd voor een overzicht van alle activiteiten.