Koreanen bezoeken Amersfoort voor kennis over duurzame energie

Op maandag 26 juni brachten 21 technische experts uit Zuid Korea samen met een tolk een bezoek aan Amersfoort. Zij werken voor verschillende onderdelen van de Koreaanse overheid en waren voor een werkbezoek in Europa om hier meer te leren over de toepassing van duurzame energie, zoals zonnepanelen, windenergie en koude- en warmteopslag. In onze stad kregen zij hierover een presentatie van netbeheerder Stedin, waarna zij een bezoek brachten aan het i-Centrum in de wijk Vathorst.

We willen gebruik maken van de kennis in Europa op het gebied van duurzame energie, zodat wij dit in Korea ook kunnen toepassen. Na ons bezoek aan Amersfoort reizen we verder naar Düsseldorf en Denemarken.”

Koreanen in Amersfoort 5Tussendoor in het programma, dat georganiseerd werd door Amersfoortse Gidsen, was er ruimte voor een wandeling door de Amersfoortse binnenstad, waarbij zij onder andere meer hoorden over energieverbruik in het verleden – van haardstedenbelasting tot gaslantaarns. “Amersfoort is een mooie oude stad. Wij komen uit Seoul, met 10 miljoen inwoners. Het is hier heerlijk rustig!”