Trouwen in de Mariënhof is populair

Mariënhof meest populaire trouwlocatie regio Amersfoort

Trouwen? Dat kan op meerdere locaties in regio Amersfoort. Maar waar trouwen nu de meeste koppels? Uit cijfers van de gemeente Amersfoort blijkt dat in 2014 de Mariënhof de populairste locatie is voor een huwelijksceremonie. De Onze Lieve Vrouwe Toren staat op plek 2, Dutch Ballooning op 3, Monnikendam op plaats 4 en Armen de Poth maakt de top 5 compleet. Maar liefst 450 stellen trouwden afgelopen jaar in Amersfoort.

Pieter Aalbers, pandbewaarder van de Mariënhof, reageert enthousiast: ‘’Wij vinden de Mariënhof hét pareltje van Amersfoort en zijn blij dat zoveel stellen op zo’n speciale dag kiezen voor deze bijzondere locatie. Wat misschien niet iedereen weet, is dat je bij ons zowel burgerlijk als kerkelijk kunt trouwen. Wij zijn trots om met ons jonge, enthousiaste team dit resultaat te hebben bereikt.’’

Bezoekers trouweninregioamersfoort.nl

De meeste mensen trouwen dus in de Mariënhof, maar als het gaat om online zoekresultaten van www.trouweninregioamersfoort.nl, dan scoort de Monnikendam het hoogst. Dat blijkt uit een bezoekersanalyse van het afgelopen jaar. Maar liefst 12,9% van de websitebezoekers bekeek deze historische waterpoort als potentiële locatie voor hun huwelijk. Leerhotel Het Klooster bezet de tweede plaats met 11% van de bezoeken, gevolgd door de St. Aegtenkapel (10,9%), de Onze Lieve Vrouwetoren (10,1%) en het Oude Stadhuis van Amersfoort (9,5%). Bezoekers komen voornamelijk naar de website om een trouwlocatie te vinden. Ook de praktische zaken van de Gemeente Amersfoort en informatie over de ceremoniemeester worden goed bekeken.

Jaarlijks trouwen er in Amersfoort 450 stellen en gaan 80 koppels een geregistreerd partnerschap aan. Een groot deel van deze stellen trouwt in één van de dertig buitenlocaties van Amersfoort. De meest populaire trouwmaanden in Amersfoort, zijn april, mei, juni en september.

Huwelijksnacht boeken in de beste hotelstad

Voor pasgetrouwde stellen is Amersfoort bij uitstek een geschikte stad om te trouwen én de huwelijksnacht door te brengen. Uit een onlangs verschenen onderzoek van Trivago blijkt namelijk dat Amersfoort de beste hotelstad 2015 is. “Hotels in Amersfoort hebben samen de hoogste gemiddelde beoordeling van Nederland.” Dat meldt Trivago, de wereldwijde zoekmachine voor hotels op basis van beoordelingen. Kijk voor meer informatie op www.citymarketingamersfoort.nl/amersfoort-beste-hotelstad-nederland of op www.bestehotelstad.nl.