UITweekend Amersfoort

Op 9 & 10 september vindt het UITweekend Amersfoort plaats. Culturele organisaties zoals Flint, Theater De Lieve Vrouw, Holland Opera, Mondriaanhuis, Museum Flehite, Rietveld Paviljoen, Scholen in de Kunst en Bibliotheek Eemland zetten het hele weekend de deuren wagenwijd open. Het doel van UITweekend Amersfoort is om de bewoners uit regio Amersfoort (opnieuw) kennis te laten maken met het culturele aanbod voor het nieuwe seizoen. Door het aanbieden van een uitgebreid en gratis programma hopen de culturele organisaties niet alleen nieuw publiek aan te boren, maar ook een uitwisseling van het publiek te creƫren tussen de diverse locaties. Citymarketing Amersfoort werkt samen met de grote culturele partners om dit weekend tot een groot succes te maken.

Het UITweekend betekent de start van het nieuwe culturele seizoen. Twee dagen lang kunnen bezoekers kennismaken met beeldende kunst, theater, film, toneel, fotografie, dans en techniek. Er zijn workshops te volgen, film- en theaterpreviews te bekijken en (familie)voorstellingen bij te wonen. Op zaterdag laten amateurkunstverenigingen door de hele stad bezoekers kennis maken met koren, muziekkorpsen, big bands, muzikale ensembles, dans- en toneelverenigingen.

Ondertussen is het beeldmerk van UITweekend Amersfoort al te zien op posters in de regio, banieren bij de toegangswegen van de stad, in de online campagne op onder andere Facebook, Youtube en de website van www.vvvamersfoort.nl. De culturele organisaties hebben het UITweekend Amersfoort al in nieuwsbrieven, op de eigen websites en op social media geplaatst. De folders met het complete programma zijn in de hele regio uitgedeeld en ook de nieuwe studenten van HU hebben ze ontvangen. Tijdens het UITweekend zelf krijgen de partijen beachflags voor de deuren en staan er gastheren en -vrouwen klaar om de bezoekers te verwelkomen en te informeren.

Door de nauwe samenwerking met de culturele partijen hopen we wederom op een succesvolle editie! Meer weten over het programma? Kijk op www.uitweekendamersfoort.nl.