Rabobank Amersfoort Jazz

“Meegenieten vanuit Den Haag!”

Afgelopen weekend werd voor het eerst in de geschiedenis van Rabobank Amersfoort Jazz het festival live gestreamd. Meer dan 125.000 mensen werden bereikt met de live uitzending via Facebook.com/Amersfoort. Mensen vanuit het hele land reageerden positief: “Top sfeertje! Dank dat we er toch bij kunnen zijn…” en “Meegenieten vanuit Den Haag”. De uitzending kwam tot stand door een unieke samenwerking tussen Rabobank Amersfoort Jazz en Citymarketing Regio Amersfoort.

Op zaterdagavond 10 juni waren de optredens op het Lieve Vrouwekerkhof live te volgen. Rabobank Amersfoort Jazz verzorgde samen met Rabobank TV, Full Motion Media en Citymarketing Amersfoort de uitzending. ‘Geweldig dat we zoveel mensen hebben bereikt, want dat is waar we het voor doen. Mensen nationaal en internationaal bereiken om Amersfoort en Rabobank Amersfoort Jazz nog meer op de kaart te zetten’, aldus Nico de Jong, online marketing specialist bij Citymarketing Regio Amersfoort.

Over Rabobank Amersfoort Jazz

Het gratis toegankelijke Rabobank Amersfoort Jazz vindt jaarlijks plaats in juni op binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad van Amersfoort. Het jazzfestival wordt gekenmerkt door een brede programmering met alle denkbare vormen van jazz. Sinds 2012 is het jazzfestival gefuseerd met het Global Village Festival, waardoor de jazzprogrammering is verrijkt met een groot aandeel wereldmuziek. Gevestigde namen, oude meesters en jong talent komen ruim aan bod. Elk jaar staat één internationaal aansprekende artiest centraal: voor 2017 was dit de Amerikaanse saxofonist Houston Person.