MPI NL Conference komt naar Amersfoort

MPI NL Conference medeorganisator Gijs Verbeek: “Amersfoort heeft de wil om samen te werken”

MPI NL Conference komt op 29 en 30 maart naar De Rijtuigenloods in Amersfoort. Dit is hét inspiratiecongres voor iedereen die zich bezighoudt met het organiseren van congressen en events.  Gijs Verbeek, executive director bij MPI, is gecharmeerd van de stoere en rauwe locaties van Amersfoort en van ondernemers met de wil om samen te werken.

Gijs Verbeek is, zoals hij het zelf zegt, evenemens in hart en nieren. De executive director werkt al zeven jaar voor Meeting Professionals International (MPI). Voor de NL Conference houdt hij zich voornamelijk bezig met de techniek, alle audiovisuele middelen en is hij samen met het bestuur eindverantwoordelijk voor het budget. Het congres wordt verder trouwens geheel georganiseerd door vrijwilligers en partners van MPI. Verbeek: “Dit is hét inspiratiecongres voor de hele eventindustrie. Van organisator tot leverancier en van hotel tot congreslocatie, heel veel vakgenoten komen hier op af. Het is de 13e keer dat we dit prachtige congres mogen organiseren en we gaan eindelijk naar Amersfoort!”

Enthousiast vertelt Verbeek: “We hebben al jaren goed contact met Jeannette van Namen, een congres- en eventplanner in Amersfoort. Als trouw lid heeft ze ons ieder jaar op het hart gedrukt dat het fantastisch is om dit congres in Amersfoort te houden. Ze kent iedereen en ze krijgt dingen voor elkaar. De stad is voor onze bezoekers daarnaast ontzettend goed bereikbaar, heeft een mooi stadscentrum en ook nog eens goede hotels om het plaatje compleet te maken. Het is hier trouwens ook goed samenwerken. Amersfoorters hebben de wil om er samen een succes van te maken. ”

EvenemenS

De conferentie heeft als thema ‘EvenemenS’.  Verbeek verklaart de keuze voor deze bijzondere naam: “De wereld om ons heen ‘verdigitaliseert’. Voor evenementen en congressen blijft menselijk contact echter ontzettend belangrijk. Wij noemen dat ook wel Human 2 Human. Govert Schilling, Amersfoorter, wetenschapsjournalist en regelmatig tafelgast bij De Wereld Draait Door, zal op het congres vertellen over de bijzondere plaats van de mens in ruimte en tijd. En we krijgen het verhaal te horen achter de organisatie van de nationale herdenking van de MH17-ramp. Hoe stel je tijdens zo’n belangrijke bijeenkomst de mens zo centraal mogelijk?”

Tour door Amersfoort

De conferentie vindt plaats op 30 maart, maar ook op de 29e is er al heel wat te doen voor de congresdeelnemers.“Op zondag maken we een mooie tour door het centrum van Amersfoort, waarna we op een informele manier gaan netwerken in de wijnkelder van de Mariënhof”, vertelt Verbeek. “In één van de Amersfoortse restaurants zullen we vervolgens een hoofdgerecht nuttigen, waarna we gaan kijken of de keistad nog leuke cafés heeft. Op de zondag al naar Amersfoort komen heeft als voordeel dat je maandag uitgerust en filevrij kunt beginnen aan de conferentie. Meer ‘EvenemenS’ kun je het niet maken. Het netwerken kan starten!”

Verbeek raadt zijn collega congres- en eventplanners van harte aan om naar Amersfoort te komen. “De stad is heel goed te bereiken, de locaties zitten mooi dicht bij elkaar en de ondernemers zorgen ervoor dat er veel mogelijk is. Daarnaast is er genoeg keuze voor stoere en rauwe locaties. Ik zou zelf nog wel eens een event in de Nieuwe Stad, de Mariënhof of DierenPark Amersfoort willen organiseren. Vooral van het DierenPark verwacht je niet dat je daar ook events kunt organiseren. Maar nu staat eerst het MPI voor de deur. Daar heb ik voorlopig even mijn handen vol aan”, lacht Verbeek.

Over MPI Nederland

MPI The Netherlands Chapter bestaat sinds 1994 en is het Nederlandse onderdeel van de toonaangevende internationale vakorganisatie MPI. Met wereldwijd ruim 20.000 individuele leden, verdeeld over 72 chapters is MPI veruit de grootste vereniging binnen ons vakgebied. Hun doel is de kwaliteit van de gehele meetings- en eventindustrie nog verder te verhogen. In Nederland heeft het MPI meer dan 200 leden. Uniek aan MPI is dat zij zowel de organisatoren, toeleveranciers en locaties bedienen, o.a. door events te organiseren zoals de MPI NL Conference.