Amersfoort heeft een prachtig aanbod aan culturele musea die boeiend zijn voor jong en oud. Toch zal een dagje musea niet altijd als eerste opkomen in het hoofd van de jongvolwassen toerist of bewoner. Een klein zetje in de rug kan hierbij helpen. Citymarketing Amersfoort besloot dit zetje te geven aan de hand van een dynamische videocampagne.

AMERSFOORTSE MUSEA BIEDEN EEN UNIEKE BELEVING

Voor het maken van de museum video zijn beelden geschoten bij Museum Flehitehet MondriaanhuisKunsthal KAdEMusiom en Kamp Amersfoort. De insteek van de video is dat de bezoeker in deze musea kunst voelt, hoort, ziet en ervaart op een bijzondere manier. De focus ligt op een stuk beleving, wat voor de doelgroep jongvolwassen een belangrijke waarde is. Een dagje musea in Amersfoort is een immersive experience die de bezoeker bij blijft. Aan het einde van de video wordt de kijker verwezen naar de pagina cultureletrip.nl.

 

VIDEO CREEËRT EXTRA SFEER ROND AMERSFOORTSE MUSEA

Het aanbieden van videocontent is dé manier om de doelgroep jongvolwassen te bereiken, maar biedt ook de kans om de juiste toon te zetten. De video laat een leuk cultureel dagje uit zien inclusief een lekker hapje eten en vooral veel plezier samen en genieten. De beelden laten zien dat het bezoeken van de Amersfoortse musea een gezellige en dynamische invulling is van een dagje uit.

CULTURELE VIDEO LIVE IN WINKELSTRATEN TE ZIEN

Citymarketing Amersfoort heeft ervoor gezorgd dat de video ook het winkelende publiek van zowel Amersfoort als Utrecht bereikt. De museum video is te zien in de mini bioscoop van UITalage Utrecht. Dit is een culturele pop-up winkel waar bezoekers op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met kunst en cultuur uit de regio. Ook is de video te zien in onze eigen culturele etalage in het voormalige Zizzi-pand in de Langestraat.

CULTURELE VIDEO IN DE FEED VAN DE DOELGROEP

Promotie via social media kon niet ontbreken. Voor de verspreiding op social media zijn meerdere versies van de video gecreëerd, variërend in vorm en lengte. Deze zijn gepromoot via het YouTube, Instagram, Facebook en TikTok kanaal van Citymarketing Amersfoort. Daarnaast is de video tussen 30 september en 15 november 2021 te zien als STER-reclame.

Meer weten over de promotie voor de musea? We praten je graag bij. Stuur dus gerust een mail naar citymarketing@amersfoort.nl