Paviljoen Citymarketing in Mondriaan-stijl

paviljoen citymarketing2

Voor de viering van het landelijke themajaar Mondriaan tot Dutch Design is het paviljoen aan de Eemlaan, waar Citymarketing Amersfoort kantoor houdt, opnieuw bedoekt. Het markante gebouw heeft een complete Mondriaan-uitstraling gekregen. De komende weken zullen er op meer plekken in het straatbeeld van Amersfoort en Utrecht verwijzingen komen naar de deelname van deze steden aan het landelijke themajaar.

TAPE EN KLEURVLAKKEN

Het ontwerp van het paviljoen is afkomstig van bureau De Boer & Van Dorst (voorheen Typetank) dat ook het campagnebeeld voor het Mondriaan tot Dutch Designjaar in Utrecht & Amersfoort ontwikkelde. Drukmakers uit Nijkerk heeft het nieuwe zeildoek gedrukt en aangebracht. Het gebruik van zwarte tape in het campagnebeeld is een verwijzing naar Piet Mondriaan die deze tape gebruikte in zijn werk.

“Wij zijn heel blij met deze nieuwe uitstraling,” vertelt Dennis Sille, directeur Citymarketing Amersfoort. “Samen met de gemeente hebben we dit kunnen realiseren en ik denk dat passanten aangenaam verrast zijn door deze frisse nieuwe look van het paviljoen. Als Amersfoorters mogen we trots zijn op het feit dat Piet Mondriaan in onze stad geboren is en dit draagt bij aan de bewustwording daarvan.”

AFTRAP EERSTE WEEK MAARt

In Amersfoort en Utrecht staat gedurende het hele jaar een uitgebreid programma op stapel van tentoonstellingen en andere activiteiten. De aftrap in Amersfoort is op 7 maart, de geboortedag van Piet Mondriaan, wanneer het geheel vernieuwde Mondriaanhuis heropent. In Utrecht markeert de opening op 3 maart van de tentoonstelling ‘Rietvelds Meesterwerk: Leve de Stijl!’ in het Centraal Museum de start van het hoofdprogramma.

OVER HET THEMAJAAR MONDRIAAN TOT DUTCH DESIGN

Het themajaar Mondriaan tot Dutch Design is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van NBTC met diverse steden en regio’s door het hele land. Utrecht & Amersfoort hebben hierin de krachten gebundeld en bieden gezamenlijk een uitgebreid programma aan. Voor het programma van alle deelnemende steden: mondriaantotdutchdesign.nl. Het complete programma van Utrecht en Amersfoort is te vinden op destijlutrechtamersfoort.nl.