Regio Amersfoort houdt Open Huis voor evenementenplanners

Dinsdag 9 september namen meer dan 100 evenementplanners en congresorganisatoren uit heel Nederland deel aan het evenement ‘Beleef Locatie Amersfoort’. Ze maakten kennis met de gastvrijheid van Regio Amersfoort, en de vele mogelijkheden en bijzondere locaties voor zakelijke ontmoetingen.

Deze unieke dag was alleen mogelijk doordat meer dan 20 partners van Locatie Amersfoort hier een ruimhartige bijdrage aan leverden.

Drie verschillende programma’s
Het doel van het ‘Beleef Locatie Amersfoort’ evenement was om de gasten op een unieke manier rond te leiden langs alle bijzondere locaties en te laten ervaren wat er allemaal mogelijk is. Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we ervoor gekozen om de groep in drieën te verdelen. Het idee is in samenwerking met Fair Event en JvN Congres Management tot stand gekomen en gecoördineerd door deze twee partijen.

1. Amersfoort binnenstad
De dag begon met een proeftuinlunch van Restaurant De Mandemaaker, de Voortse Vallei en Kookstudio Eemnes in de onlangs gerenoveerde Regardz Eenhoorn, waarna de groepen per bus van Besseling Vervoert naar verschillende locaties gebracht werden. Zo heeft een groep de binnenstad ontdekt met een stop bij het bijzondere Stadscafé De Observant, kon men alvast een exclusief kijkje nemen bij het volledig verbouwde Flint Theater en vervolgde hun weg met de step van XL Adventure naar de Eem.

2. Amersfoort en Soesterberg
De tweede groep startte met een bezoek aan Leerhotel Het Klooster, dat dient als leerschool voor studenten, werden de overeenkomsten tussen mens en aap nog maar eens onder de loep genomen bij Dierenpark Amersfoort en daarna werd de groep getrakteerd op een unieke smaakwandeling door Proeflokaal De Wereld bij Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

3. Regio Amersfoort
De derde groep begon met een bezoek aan Restaurant De Mandemaaker in Spakenburg. Hier stond een botter klaar voor een tocht over het Veluwemeer onder het genot van een hapje en drankje. Een tussenstop werd gemaakt bij Brasserie Zuiderzoet in Zeewolde, wat ook wel Saint-Tropez van Nederland genoemd wordt. De route werd afgesloten met een bezoek aan CliniClowns op de Wagenwerkplaats van Amersfoort, dat tegenwoordig wordt geëxploiteerd door Daily Déli Catering & Events.

Feestelijke afsluiting
De bijeenkomst werd feestelijk afgesloten bij de oude Prodentfabriek, ook wel bekend als De Nieuwe Stad. Hier konden de gasten hun laatste energie kwijt op een klimwand van SRO en kano’s en een aquabubbel van XL Adventure. Binnen de poorten van De Nieuwe Stad aangekomen werd iedereen verwelkomd door vrolijke muziek, steltenlopers en ballonnen. Binnen in de oude fabriekshal stond de champagne koud en de hapjes warm, dankzij Restaurant Dara met een muzikale ondersteuning van AV Brothers. Na een bedankwoord van Wethouder Van den Berg barstte het netwerken echt los. Daar zijn nu al minstens drie concrete opdrachten uit voortgevloeid! De deelnemers werden, dankzij de pendelbussen van Besseling Vervoert en authentieke tuktuks van Evenementen Amersfoort, weer huiswaarts gebracht.

Meer weten over de mogelijkheden voor het organiseren van uw evenement of congres in de regio Amersfoort? Ga naar www.locatieamersfoort.nl voor informatie!

Locatie Amersfoort