Route Koningsdag bekend gemaakt

De route die de Koninklijke familie op zaterdag 27 april door Amersfoort loopt is bekend gemaakt. Onze gasten komen langs toeristische trekpleisters als de Mariënhof, Onze Lieve Vrouwetoren, Koppelpoort en Kunsthal KAdE.

1.075 meter

De route start op de Kleine Haag bij Mariënhof en eindigt op het Eemplein. In totaal is de route 1.075 meter lang. De route loopt via de Zuidsingel en de Varkensmarkt, een stukje door de Langestraat en via de Krankeledenstraat naar het Lieve Vrouwekerkhof. Van daar gaat de wandeling via de Westsingel, naar het Stadhuisplein. Vervolgens bereikt het gezelschap via het Burgemeester Brouwerplantsoen de Koppelpoort. De ‘Wij, Amersfoort’-route eindigt op het Eemplein.

Samenwerking Citymarketing & gemeente

Citymarketing Amersfoort werkt ook rond Koningsdag intensief samen met de gemeente Amersfoort. Naast frequente promotie, neemt Citymarketing deel aan de werkgroep Communicatie. Een deel van de teksten op de website is bijvoorbeeld door ons geschreven.

Vorig jaar werd bekend dat Koninklijke familie in 2019 Amersfoort aan doet. Eerder deelden we al de huisstijl en het logo.