Uniek familieportret van ‘Amersfoort’

Uniek familieportret van ‘Amersfoort’

Afgelopen zaterdag kwamen meer dan 100 naamgenoten van de stad naar Amersfoort. Iedereen die ‘Amersfoort’ of een variant daarop als achternaam heeft, werd uitgenodigd voor een uitgebreide kennismaking met elkaar én met de stad wiens naam ze delen.

De grote groep werd welkom geheten door burgemeester Bolsius, waarna een ‘familieportret’ van de ruim 100 Amersfoorters werd geschoten. Na een lunch gingen naamgenoten mee met de Amersfoortse Gidsen voor een stadswandeling door de historische binnenstad. De aanwezigen reageerden enthousiast op de verzorgde dag en gaven aan graag vaker terug te komen naar de stad van hun achternaam.

Over Amersfoort

Amersfoort heeft een prachtig historisch centrum. De stad is al meer dan 750 jaar oud; in 1259 kreeg Amersfoort stadsrechten. De twee stadsmuren zijn nog steeds zichtbaar in het stratenpatroon en in monumenten zoals de Kamperbinnenpoort, de Koppelpoort en de Monnikendam. In de hele stad voelt u de historie, terwijl de dynamiek van alledag gewoon doorgaat. Een stadswandeling is een aanrader, maar ook winkelen of uitgaan krijgt extra sfeer met de historische charme van de stad.

1 reactie op Uniek familieportret van ‘Amersfoort’

De reactiemogelijkheid is gesloten.