Maestro van Witel Kunsthal KAdE

Veel publiciteit voor MAESTRO VAN WITTEL tentoonstelling in Amersfoort

In Amersfoort is de tentoonstelling ‘MAESTRO VAN WITTEL’ nu te zien in Kunsthal KAdE. Deze bijzondere tentoonstelling laat Nederland kennis maken met een wereldberoemde Hollandse meester, Caspar van Wittel, die in thuisland Nederland bij velen onbekend bleef.

Caspar van Wittel (1653-1736), ofwel Gaspare Vanvitelli, werd geboren in Amersfoort, verhuisde rond 1673 naar Italië, verwierf daar naam en faam en keerde niet meer terug naar Nederland. Tegenwoordig bevindt het overgrote deel van zijn oeuvre zich in Italiaanse, Engelse en Spaanse collecties. Met de tentoonstelling ‘MAESTRO VAN WITTEL – Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht’ eren Museum Flehite en Kunsthal KAdE deze in Nederland vrijwel onbekende meester met een groot retrospectief.

Er worden veel (inter-)nationale bezoekers verwacht. Aan de promotie zal het niet liggen, die zal vergelijkbaar zijn met de tentoonstelling ‘Kleuren van de Stijl’ tijdens het Mondriaanjaar.

Er is veel media-aandacht voor de tentoonstelling, een overzicht van gepubliceerde artikelen tot nu toe:

NRC Bijlage (Let op: PDF)
Parool
Trouw
RTV Utrecht
Museumtrijdschrift
AD Amersfoort

Hollandse Meesters

Wist je dat Caspar van Wittel tot de Hollandse Meesters behoort? Iedereen kent Rembrandt van Rijn, Frans Hals en Johannes Vermeer maar er zijn meerdere kunstenaars die een grote rol hebben gespeeld in de kunsthistorie. Zo wijdt het Centraal Museum deze winter een tentoonstelling aan de Utrechtse caravaggisten. Zij inspireerden de Hollandse Meesters met hun sterke licht-donkercontrasten. Bekijk onze speciale actiepagina op Tijd voor Amersfoort, waar ook het randprogramma en andere exposities in regio Amersfoort te zien zijn.