Vakantie in Amersfoort? Stichting Citymarketing Amersfoort laat met een speciale vakantiecampagne zien dat je ook in ons eigen land een onvergetelijke zomer kunt beleven. Amersfoort is namelijk een prachtige en levendige vakantiebestemming in het midden van het land. Met de campagne worden potentiële vakantiegangers bereikt via social media, video’s op YouTube en buitenreclame door heel Nederland.

Op de webpagina vakantieinamersfoort.nl vinden bezoekers een top 6 van de leukste activiteiten, bijvoorbeeld een fotoroute langs de meest fotogenieke plekjes van de stad. Daarnaast kan er vanuit de pagina worden doorgeklikt naar prachtige natuurgebieden in de omgeving, die zich perfect lenen voor zonnige zomerwandelingen. Uiteraard zijn het cultuur-, winkel- en horeca-aanbod ook uitgelicht.

Er een weekendje Amersfoort van maken? Citymarketing Amersfoort heeft ook direct de fijnste plekken om te overnachten op een rij gezet. In de maand juli heeft de webpagina zo’n 2000 bezoeken opgeleverd.

VAKANTIE IN AMERSFOORT VIDEO

Er is een korte, pakkende campagnevideo geëdit (zie hieronder) voor de sociale kanalen Facebook en Instagram. Hiermee zijn tot nu toe meer dan 143.000 mensen bereikt. Ook op YouTube is deze versie, in combinatie met een langere versie, geadverteerd. Met deze advertenties zijn er in totaal meer dan 1.022.800 vertoningen gerealiseerd.

De video is daarnaast door heel Nederland te zien in de vorm van buitenreclame. Dit zal naar schatting 936.000 contacten opleveren.

KLEURRIJKE SOCIAL MEDIA POSTS

Naast video’s zijn er voor Facebook en Instagram kleurrijke, zomerse uitingen ontwikkeld. Deze berichten hebben 148.400 mensen bereikt, waarbij zij de posts gemiddeld 4,7 keer voorbij hebben zien komen. Dit zorgt voor top-of-mind awareness voor Amersfoort als vakantiebestemming.