Citymarketing Amersfoort heeft meegewerkt aan de lancering van een kunstzinnige wandelroute samen met Gemeente Amersfoort, ondernemers in de binnenstad, kunstenaars en stadsdichters. De uitkomst? Tijd voor je Rondje Kunst & Beweging. Tijdens de wandeling kon je prachtige kunstwerken ontdekken in het centrum van Amersfoort. Van omgetoverde etalages tot gedichten op de muren van de stad. Alle kunstwerken zijn van Amersfoortse kunstenaars.

EEN FRISSE, CULTURELE NEUS

Tijd voor je Rondje Kunst & Beweging was van 20 januari 2021 t/m 31 maart 2021 te bekijken en te bewandelen. Zo werden Amersfoorters uitgenodigd om even de benen te strekken, kunst en cultuur in Amersfoort te bewonderen én even het hoofd leeg te maken in deze tijden. De route verbindt de binnenstad met de Nieuwe Stad op een betoverende manier. Met als boodschap:

“Verwonder je, laat je verrassen en laat je fantasie de vrije loop met kunst en street-art in onze stad.”

Als wandelaar kwam je alles te weten over de kunstwerken en kunstenaars door het scannen van QR-codes tijdens de wandeling. Een speelse, interactieve wandeling voor jong en oud dus! 

1 WEBSITE, 2 ROUTES EN 30 QR-CODES 

Citymarketing Amersfoort heeft de wandelroute onder de aandacht bij het Amersfoortse publiek gebracht. Daarnaast hielp Citymarketing mee aan het creatieve proces. Denk hierbij aan de realisatie van de QR-codes, het inrichten van de webpagina’s met informatie over de kunstenaars en de kunstwerken en het maken van de printbare en online wandelroute.

RESULTATEN

De pagina TijdVoorRondjeKunst.nl is 20.500 keer bekeken. Van de wandelroute is de printversie is bijna 4.000 keer gedownload en de route is ruim 4.700 keer gestart via Google Maps. Het totaal aantal gescande QR-codes lag aan het eind van de periode op meer dan 3.500!

Bekijk ook het krantenartikel.