Mensen kleuren een stad: zowel de mensen op wiens schouders we staan als de huidige en toekomstige generaties. Maar wie zijn onze keientrekkers eigenlijk? Amersfoort is een stad vol diversiteit en ambitie. Iedereen voelt zich hier thuis: van jong tot oud, van zzp-ers tot zorgverleners en van dromers tot doeners. Studio DDO en Bobby Littlejohn vingen, in opdracht van Gemeente Amersfoort, het verhaal van de Amersfoorter in een video.

Verbeeld door Bobby Littlejohn 
Concept door Studio DDO
Tekst door Jip Klompenhouwer-Degens

REACTIES VAN STADSBEWONERS

De video genaamd "Wij zijn…Amersfoort" is geplaatst op het youtubekanaal van Tijd voor Amersfoort. Daar is hij inmiddels al meer dan 7000 keer bekeken. Daarnaast is hij gedeeld met Amersfoortfans op de facebookpagina. Dit leverde 358 likes en 73 reacties op van enthousiaste én trotse stadsbewoners.

Zo schreef Denise: "Zo veel bekende koppies!! Zo leuk, trots!" Marlies reageerde: "Ik ben import Amersfoorter, woon hier sinds mijn 16e. Maar Amersfoort is echt mijn stad." Nog een andere keientrekker schreef: "Ik ben ook een Amersfoortse….helemaal verknocht aan mn stadje…" Zo waren er nog een hoop reacties waaruit blijkt dat keientrekkers zich met trots herkennen in de video.

STADSSYMBOOL 

Het Amersfoortse stadssymbool is terug te zien in de video. Ook in dit stadssymbool worden oud en nieuw met elkaar verbonden. Het kruis in het ontwerp is afkomstig uit het wapen van de stad. De knipoog geeft er een moderne draai aan. Het stadssymbool mag door alle Amersfoorters gebruikt worden om hun verbondenheid met de stad te laten zien.