Amersfoort bruist van het talent en van plekken waar iedereen zijn creatieve kant kan ontplooien. In de vijftiende editie (feb-mrt) van het Uit in Amersfoort-magazine krijgen beiden de aandacht die ze verdienen.

Te beginnen met een interview met illustrator en toy designer Jordy te Braak. Deze Amersfoorter is niet alleen een artistiek talent: hij is ook een gedreven tekenleraar die zijn passie en kennis graag deelt. Valt tekenen niet helemaal in jouw straatje? In het magazine komen maar liefst zeven verschillende workshops voorbij – van tuften tot chocolade maken.

Jordy te Braak

Het talent in andere creatieve disciplines, zoals muziek en dans, wordt natuurlijk ook niet overgeslagen. Zo vertelt Estrella Smith over hoe de zang- en danslessen van Scholen in de Kunst haar hebben gevormd. Ook ondervragen we Eleanor Dingemans – zangeres van de band Three Little Clouds – over haar ervaringen in en met de Amersfoortse muziekscene.

Van 9 tot en met 14 februari is het carnaval! Ons buurdorp Hoogland wordt dan omgedoopt tot Zandkruuersgat. In het magazine ontdek je het thema en het programma van C.S. De Eemschuumers. Vier je liever de liefde dan carnaval? In het magazine vind je ook tips om jouw geliefde te verrassen op Valentijnsdag!

Carnaval Hoogland

Zoals altijd delen de Amersfoortse theaters, musea en podia hun aanbod. Blader door de voorstellingen en concerten van Flint, De Lieve Vrouw, Theater Veerensmerij, FLUOR, ICOONtheater, Kunsthal KAdE, Museum Flehite en het Mondriaanhuis!

Benieuwd naar het Uitmagazine? Het tijdschrift van Citymarketing wordt vandaag verspreid als bijlage in de regionale krant De Stad Amersfoort. Daarnaast vind je een glossy versie op meer dan 100 locaties in de regio, waaronder bij supermarkten, culturele instellingen en hotels.

Liever online lezen? Dat kan ook hier