Amersfoort kent een bruisend en divers festivalleven tijdens de zomermaanden. Denk aan culturele muziekfestivals, zoals Amersfoort World Jazz, Musica Mundo en Dias Latinos. Ook food festivals zijn van de partij, theaterfans komen aan hun trekken tijdens Spoffin en technoliefhebbers trekken ieder jaar massaal uit voor Into the Woods. Dit jaar hebben we er met Bosspot zelfs een nieuw festival bij. Stichting Citymarketing Amersfoort werkt samen met alle Amersfoortse festivals om dit seizoen tot een succes te maken.

Op de webpagina Festivals in Amersfoort vinden festivalgangers een overzicht van het aanbod in Amersfoort. Deze pagina is vanaf het begin van het festivalseizoen al meer dan 9000 keer bekeken. Naast een overzichtspagina heeft ieder festival zijn eigen pagina gekregen. Deze pagina’s zijn gevuld met informatie en foto’s in samenwerking met de marketeers van de festivals.

Bekijk bijvoorbeeld de pagina’s van Musica Mundo (>3700 paginaweergaven), Dias Latinos (>7800 paginaweergaven), Pride Amersfoort (>4300 paginaweergaven) en Amersfoort World Jazz (>6200 weergaven). De pagina’s werden niet enkel goed bezocht, maar ook uitgebreid bekeken. Zo bleven bezoekers gemiddeld zo’n twee minuten hangen op de pagina’s. Voor Dias Latinos lag het gemiddelde zelfs op twee minuten en 50 seconden.

DIGITALE PROMOTIE OP SOCIAL MEDIA

Door middel van een social media campagne zijn festivalliefhebbers door het hele land op de hoogte gebracht van het Amersfoortse festivalaanbod. Zo bereikte Citymarketing Amersfoort meer dan 50.331 jazzfans met het programma van Amersfoort World Jazz. Voor Dias Latinos, Musica Mundo, Pride Amersfoort en Lepeltje Lepelje waren dit respectievelijk 63.975, 61.548, 21.620 en 34.463 mensen.

BOSSPOT EN SPOFFIN

Momenteel is Citymarketing Amersfoort druk bezig met de promotie van de nieuwste Kultlab productie: Bosspot Amersfoort. Dit is een comedy- en concertreeks in het openluchttheater van Amersfoort. Daarnaast staan Spoffin en Amersfoortse Pracht de komende weken in de spotlight.

TIJD VOOR AMERSFOORT NIEUWSBRIEF

Alle culturele festivals worden ook getipt in de Tijd voor Amersfoort nieuwsbrief. Inmiddels worden met deze nieuwsbrief al meer dan 13.500 mensen wekelijks op de hoogte gehouden van de leukste festivals, exposities, uitjes en meer.