Corona heeft grote gevolgen gehad voor de culturele en creatieve sector. Toch bleef het licht nog steeds branden in cultureel Amersfoort. Met maatwerk- en projectsubsidies konden artiesten, kunstenaars, theaters en musea versneld en laagdrempelig extra geld krijgen vanuit de gemeente. Wat hebben ze met dit geld gedaan? Zijn ze weer opgekrabbeld uit de crisis en wat kunnen we volgend jaar dan weer verwachten? Je hoort het allemaal in de nieuwste podcast ‘Tijd voor Cultuur’: www.tijdvoorcultuur.nl.

Gemeente Amersfoort heeft Citymarketing Amersfoort vanaf de beginfase aangehaakt om mee te denken over de podcast, het uiteindelijke platform en de promotie hiervan. De naam van de podcast (Tijd voor Cultuur) sluit goed aan bij de inhoud van de podcast en matcht ook nog eens met de website waarop de podcast te vinden is.

CULTURELE PODCAST

De podcast ‘Tijd voor Cultuur’ bestaat uit zes afleveringen. Er wordt gesproken met allerlei cultuurmakers uit de stad: Alexander Beets (Amersfoort World Jazz Festival), Gerard de Kleijn (o.a. van De Vensterbank), Lennah Koster en Darin Guermonprez (Broedplaats Oostwest), Marlijn Fleer (Rondje van de Stad), Sander Maas (Los in het Bos) en Lieven Cooiman (Flint). Vanaf 22 november staat er elke maandag een nieuwe aflevering online. Houd de website dus vooral in de gaten en luister de podcast!

Sander de Heer presenteert ‘Tijd voor Cultuur’. Een logische keuze, want Sander is een echte Amersfoorter en maakte jarenlang radioprogramma’s voor andere andere Radio 2 en 3FM. Hij zet zijn ervaring in om bedrijven en overheden te adviseren die aan de slag willen met podcasts. Meer over Sander vind je hier.

PROMOTIE

Citymarketing Amersfoort heeft de website www.tijdvoorcultuur.nl vormgegeven, een bijpassend logo ontworpen en beeldmateriaal gemaakt.

Naast de gebruikelijke middelen en kanalen, wordt de podcast gepromoot door middel van een toffe video. Chanou van Kalleveen, redacteur en videomarketeer, is op meerdere draaidagen aanwezig geweest en heeft al het beeldmateriaal verzorgd.

Chanou: “Het is een uiteenlopende podcast, met veel verschillende projecten die in Amersfoort lopen. Een feestje om bij aanwezig te zijn. Mooi om te horen hoe creatief Amersfoort is. Daar mogen we zeker trots op zijn!”

Wil je meer weten over de podcast? Stuur ons een mail via citymarketing@amersfoort.nl.