De musea in Amersfoort kijken terug op een fantastisch 2023! Maar liefst 142.000 mensen vonden hun weg naar de tentoonstelling van Mondriaanhuis, Kunsthal KAdE en Museum Flehite. Dit nieuws werd begin dit jaar bekendgemaakt door Amersfoort in C.  de overkoepelende organisatie die deze musea onder haar hoede heeft.

Het nieuwe bezoekersrecord is een kleine verbetering ten opzichte van het vorige recordjaar in 2019. Toen bezochten 140.000 mensen de musea van Amersfoort in C.  Dit succes is met name te danken aan de spraakmakende tentoonstellingen die vorig jaar te zien waren. Zo trok Kunsthal KAdE met Ministry of Foam van Folkert Jong, Wonderbaarlijke Wezens en Africa Supernova in totaal 62.000 bezoekers. Museum Flehite opende de deuren voor 38.000 bezoekers, die onder andere de tentoonstelling Kunst & Zoo en Sculpture Breathes Life van de Amerikaanse kunstenaar Philip Haas zagen. 

Citymarketing Amersfoort werkt nauw samen met de musea om de uiteenlopende tentoonstellingen te promoten. Christel Rengers, medewerker Marketing & Communicatie bij Kunsthal KAdE, zegt over deze samenwerking: "Het is fijn om Citymarketing Amersfoort als lokale partner te hebben. Ze denken mee met campagnes, zetten Kunsthal KAdE op een mooie manier in de spotlights en delen graag hun kennis en ervaring."

Naast de musea van Amersfoort In C zijn er in de Keistad nog een boel andere plekken waar je mooie exposities kunt bezoeken. Voor een compleet overzicht klik je op deze link.