Vrijdag 4 februari kwamen Citymarketing Amersfoort en MBO Amersfoort bij elkaar om hun handtekeningen te zetten onder een samenwerking voor het aankomende jaar. Daarmee werd het samenwerkingsverband tussen Citymarketing Amersfoort en de opleidingen Retail, Marketing en Events en het Leerbedrijf ‘Green Outlet Amersfoort’ officieel. Conceptstore ‘Green Outlet’ geeft studenten de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen én biedt ruimte tot verkoop van producten van lokale ondernemers. Daarnaast richtte Citymarketing Amersfoort haar eigen ‘Shop Amersfoort’ in.

WERKEND LEREN

In de Green Outlet Store kunnen MBO studenten werkend leren. MBO Amersfoort onderscheidt zich met deze dynamische manier van leren van andere instellingen voor Middelbaar Beroeps Onderwijs. Onder begeleiding van docenten draaien de studenten het bedrijf van inkoop tot aan after-sales. Citymarketing Amersfoort zal de studenten daarnaast begeleiden met praktijkopdrachten en workshops.

Green Outlet Store draait om hergebruik, duurzaamheid en leren. Er worden onder andere tweedehands producten, partijgoederen en vintage kleding aangeboden. De conceptstore is te vinden in het pand aan de Grote Haag 125-127.

SHOP AMERSFOORT

Binnen het leerbedrijf heeft Citymarketing Amersfoort een eigen store-in-store mogen inrichten. Hier worden eigen producten én artikelen van Amersfoortse ondernemers verkocht. In deze Shop Amersfoort vinden de winkelaars allerlei producten die gerelateerd zijn aan de stad. Van een bakplaat van de Onze Lieve Vrouwetoren tot een Amersfoortse versie van Ganzenbord. Ook staat de lancering van een bijbehorende webshop op de planning.

SAMENWERKING MET LOKALE ONDERNEMERS

Er zijn samenwerkingen met woonwarenhuis Nijhof uit Baarn en Wehkamp. Beiden blijven zitten met producten waarvan de doorloop niet snel genoeg is óf die geretourneerd zijn. Deze producten worden te koop gezet in de conceptstore. Zo wordt verspilling tegengegaan. Daarnaast worden er producten van lokale ondernemers aangeboden. Citymarketing Amersfoort is de verbindende schakel tussen de studenten en lokale ondernemers.

Bijkomend voordeel van de opening is dat de conceptstore bijdraagt aan het tegengaan van leegstand in de binnenstad. Walrick Halewijn (lid OBA), die ook aanwezig was bij de ondertekening, vindt dat dit concept zeker bijdraagt aan meer beleving in de binnenstad voor bewoners en bezoekers.