In maart 2021 begonnen Kiki Baumann, Nienke de Looff en Klaartje Scheepers met het ontwikkelen van een nieuwe opleiding aan de Hogeschool Utrecht: Online Content Creator. Verhalen vanuit het werkveld en partijen die met hen wilden optrekken waren hard nodig. Voor Citymarketing Amersfoort is het creëren van content een dagelijkse bezigheid. Des te meer reden om ervaringen te delen en mee te bouwen aan de kersverse opleiding, die in september 2022 van start zal gaan.

ONLINE CONTENT CREATOR – DE STUDIE

Maar wat houdt de studie dan precies in? Studenten leren (online) content te creëren in verschillende fases: ontwikkelen, schrijven, produceren en evalueren. Ook leren ze hoe die content ingezet kan worden als onderdeel van marketing-, corporate- en interne communicatie. Breed inzetbare professionals. De opleiding duurt twee jaar en is bedoeld voor studenten van HBO en MBO-4, maar ook voor havisten en VWO-ers.

Collega Chanou aan het filmen op locatie

BRAINSTORMSESSIES

Citymarketing nam deel aan een aantal brainstorm sessies. Hierin werd nagedacht over competenties die belangrijk zijn in het marketing- en communicatievakgebied. Dus: over welke kennis moeten studenten aan het einde van hun studie beschikken? Het was erg interessant om hierover mee te denken en de toekomstige professionals de beste handvatten te bieden om te starten aan hun carrière.

Collega Mylena aan het woord in video over opleiding

COLLEGA’S AAN HET WOORD

Chanou van Kalleveen (junior redacteur / videomarketeer) en Mylena Rietdijk (redacteur / marketeer) kregen ieder een rol in de video met informatie over de opleiding. Deze werd speciaal gemaakt om Online Content Creatie onder de aandacht te brengen. Benieuwd? Bekijk de video hieronder.

“Als Online Content Creatie er was op het moment dat ik moest gaan studeren, dan had ik daar zeker voor gekozen.” Mylena Rietdijk

WHAT’S NEXT?!

Komende tijd gaat Citymarketing Amersfoort verder meedenken over praktijkopdrachten. Zo kunnen studenten content maken over de stad Amersfoort en tegelijkertijd krijgen zij met alle aspecten van (online) content creatie te maken.