Het jaar 2023 is afgelopen en het is al weer 2024. Ook dit jaar werd de jaarwisseling groot gevierd met Countdown033 op het Lieve Vrouwekerkhof. Onder andere de Drakenstier en een visueel spektakel op de Onze Lieve Vrouwetoren waren te zijn, maar ook een special Miles live session en DJ TIM-BER. 

 

De legende van de Drakenstier

De legende van de Drakenstier is er weer bij! Gebaseerd op twee iconische figuren uit Amersfoort: de draak uit het verhaal van Joris & de Draak en het kunstwerk De Stier van Thijs Trompert. Tijdens de jaarwisseling komen deze twee figuren samen om het nieuwe jaar in te luiden. Ook is er een visueel spektakel en een NYE-session van MILES tijdens Countdown. Na het aftellen begint DJ TIM-BER en op nieuwjaarsdag zijn er meerdere herhalingen van de Drakenstier zodat kinderen ook ervan kunnen genieten.

Lees verder

Promotie

Citymarketing Amersfoort heeft in samenwerking met Stadsprogrammering033 en Gemeente Amersfoort meegedacht over de promotie van de Drakenstier legende & Countdown033. Zo is de campagnepagina van Countdown033 geplaatst op de Tijd voor Amersfoort website. En zijn de social media kanalen van Citymarketing ingezet, waar we op Facebook en Instagram een groot bereik hebben (45.000 en 28.200 volgers). Countdown033 stond ook groot op de abri's bij bushokjes en in het uitmagazine. Verder is Countdown033 meegenomen in de nieuwsbrief en zijn de activiteiten los aangemeld in de agenda op tijdvooramersfoort. En dan nog een oud en nieuw pagina waar Countdown groot in is gehighlight op tijdvooramersfoort.