In 2022 is het alweer 150 jaar geleden dat Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Een bijzonder jubileum dat we in de stad niet zomaar voorbij laten gaan. Het Mondriaanhuis viert de geboortedag van de kunstenaar met het ‘Feest van de Verbeelding’ en heeft Citymarketing Amersfoort gevraagd om mee te denken. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen!

MONDRIAAN150.NL

Speciaal voor het jubileumjaar is de webpagina Mondriaan150.nl gelanceerd. Wat je hier kunt vinden? Een compleet aanbod van alles wat er rond Mondriaan 150 in Amersfoort te doen is. Hierbij kun je denken aan activiteiten en producten vanuit Amersfoortse ondernemers en culturele instellingen. Zo kun je een Mondriaan wandeling volgen met Amersfoortse Gidsen en heeft Rock City een biertje aan de beroemde kunstenaar gewijd.

De website is zowel voor eigen inwoners en regio als de landelijke doelgroep bedoeld. Ook staat er bruikbare informatie op voor deelnemende partijen aan het jubileumjaar, waaronder een huisstijlkit.

PROMOTIE IN DE REGIO

Op dit moment is Citymarketing actief bezig om Mondriaan 150 te laten leven bij eigen inwoners en regio. Woensdag 8 september stond er een speciale Mondriaan-pagina in de regionale kranten in onder andere Amersfoort, Leusden en Soest (totale oplage 128.000 exemplaren). Dit om aan te kondigen dat het jubileumjaar eraan gaat komen. Ook de nieuwsbrief stond op 7 september in het teken van Mondriaan 150. Deze werd naar maar liefst 14.000 Amersfoort-fans gestuurd, met name eigen inwoners.

Mondriaan-pagina voor de krant van 8 september

Naast de bekende kanalen zet Citymarketing Amersfoort ook in op fysieke communicatiemiddelen. In samenwerking met Henk Pullen (BijHein), het Mondriaanhuis en Maikel Gijzen (Centrummanager Binnenstad Amersfoort) hebben we de etalage van winkelpand Zizzi in de Langestraat omgetoverd tot een waar Mondriaan-kunstwerk. Niet alleen om aandacht te genereren voor het jubileumjaar, maar ook om de musea in Amersfoort te promoten. Door middel van een QR-code komen bezoekers op de museum-pagina terecht.

Binnen het project wordt een mooie link gelegd met Amersfoortse kunstenaars en creatievelingen (BookThat033), die met hun werk een plek in de etalage kunnen krijgen.

IN DE SPOTLIGHT

Met het jubileumjaar Mondriaan 150 kan Citymarketing Amersfoort onze stad weer extra onder de aandacht brengen in heel Nederland. Hier worden diverse kanalen voor gebruikt en ligt de focus voornamelijk op videomarketing. Onlangs zijn er video’s opgenomen voor de musea in Amersfoort, waaronder het Mondriaanhuis. Binnenkort zullen we dit videomateriaal gaan inzetten om Mondriaan 150 te promoten via alle online kanalen.

 

Daarnaast wordt de schilderwedstrijd van het Mondriaanhuis grootschalig gepromoot. Er staat een videoshoot gepland, waarin Amersfoortse kunstenaars de ruimte krijgen om de stad én kunst te combineren. Het leuke is dat er met kunstenaars binnen diverse disciplines wordt samengewerkt. Denk aan een straatkunstenaar, tattoo-artist en danser. De creativiteit spat straks van het beeldscherm af!

STARTBIJEENKOMST IN DE ELLEBOOGKERK

Op 7 september was er een startbijeenkomst in de Elleboogkerk. Deze bijeenkomst was bedoeld om elkaar te inspireren en met nog meer initiatieven te komen, zodat Mondriaan 150 een bijzonder jaar wordt.

Er waren verschillende sprekers, waaronder wethouder Fatma Koşer Kaya en Joyce de la Croix. Vanuit Citymarketing Amersfoort sprak collega Mylena Rietdijk over de rol van onze organisatie binnen het project en wat wij voor deelnemers rond het jubileumjaar kunnen betekenen. Benieuwd naar de presentatie? Bekijk hem hier.

BEREIKEN VAN ONDERNEMERS

Citymarketing Amersfoort heeft door haar campagnes veel connecties opgebouwd bij bedrijven en ondernemers in de stad. Met de Tijd voor Amersfoort partnernieuwsbrief en Amersfoort Business houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Mondriaan 150 en sporen we ze aan om ook een bijdrage te leveren aan het jubileumjaar.

EN VERDER?

Houd onze website en LinkedIn vooral in de gaten, want er gaat nog veel meer voorbijkomen voor Mondriaan 150. Samen met het Mondriaanhuis zijn we al bezig aan een programmaboekje en ook de video van de schilderwedstrijd komt eraan. Laten we er een mooi jubileumjaar van maken!

Heb je vragen over Mondriaan 150 of wil je meer weten over onze rol binnen dit project? We komen graag in contact met je via citymarketing@amersfoort.nl.