Tijdens oudejaarsavond staat de Onze Lieve Vrouwetoren volledig in het middelpunt en verbindt ze alle Amersfoorters tijdens een visueel spektakel: Countdown033. Wat je kunt verwachten? Prachtige lichteffecten en beelden die op de toren verschijnen. Citymarketing Amersfoort heeft in samenwerking met Stadsprogrammering033 en Gemeente Amersfoort nagedacht over de promotie hiervan.

Countdown033 is bedoeld voor alle Amersfoorters en te volgen via een livestream. Voor bewoners die vanuit hun raam of tuin naar buiten kijken en de Onze Lieve Vrouwetoren zien, is er ook een audiostream beschikbaar. Het geluid zorgt voor de totaalbeleving.

NIEUWJAARSWENS VOOR ALLE KEIENTREKKERS

Amersfoorters krijgen tot en met 31 december 2021 de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete nieuwjaarswens. Tot nu toe zijn er al 200 stemmen binnen. Mensen kunnen kiezen uit de volgende nieuwjaarswensen:

Stadsdichter Twan Vet maakt van de winnende nieuwjaarswens een mooi gedicht. Begin januari wordt deze via onze kanalen en de kanalen van Gemeente Amersfoort gedeeld.

PROMOTIE

Voor de promotie van Countdown033 zijn onze social media kanalen ingezet, waar we op Facebook en Instagram een groot bereik hebben (42.500 en 19.700 volgers). Verder is Countdown033 meegenomen in een speciale nieuwjaarseditie e-mail (met 14.000 abonnees). Ook stond het online event tweemaal in de huis-aan-huiskranten (met een bereik van 133.000 huishoudens).

HERHALING OP 1 EN 2 JANUARI

Countdown033 is niet alleen op oudejaarsavond te zien, maar ook in het nieuwjaarsweekend (1 en 2 januari). Tussen 17:00 en 20:00 uur wordt het visuele spektakel ieder kwartier op de toren herhaald.

Meer weten over Countdown033? Stuur een mail naar citymarketing@amersfoort.nl

Dank aan: Isaäk Hofland, Martin Brons, Ramon Peppelenbos, Dave Roelofs, Wander Boxem, Smile Licht en Geluid Utrecht, Beamerhuren.nl, Scott Buckley, Twan Vet, Flint, De Lieve Vrouw, Gemeente Amersfoort en Stadsprogrammering033.