Donderdag 27 april 2023 was het weer feest in Amersfoort tijdens Koningsdag. De stad kleurde oranje, de straten waren bedekt met kleedjes en er vonden verschillende evenementen plaats in de binnenstad, De Nieuwe Stad en andere wijken van Amersfoort. In de aanloop naar Koningsdag hield Stichting Citymarketing Amersfoort de inwoners van Amersfoort op de hoogte met de leukste Koningsdag-tips en to-do’s.

PAGINA MET KONINGSDAG PROGRAMMA EN INSPIRATIE

Zoals ieder jaar werd de Tijd voor Amersfoort Koningsdag pagina weer opgefrist met nieuwe content en actuele feestjes. Amersfoortse ondernemers werden opgeroepen om hun activiteiten en evenementen aan te melden, via de Tijd voor Amersfoort partnernieuwsbrief. Zelf hielden wij alle socials in de gaten voor de leukste activiteiten tijdens Koningsdag.

Vanaf de lancering tot en met 27 april hebben in totaal meer dan 25.000 mensen (unieke bezoekers) de website bezocht. Met in totaal meer dan 36.000 pageviews. In totaal bezochten meer dan 57.000 mensen verschillende Koningsdag pagina’s op Tijd voor Amersfoort.

PROMOTIE VIA DE SOCIALE KANALEN

Het Koningsdag programma en de stemwedstrijd zijn gepromoot door middel van meerdere berichten en advertenties Facebook. Zo werden de Koningsdag-pagina met de evenementen en activiteiten op De Hof en in De Nieuwe Stad onder de aandacht gebracht.

Ook is er op 18 april een speciale Koningsdag-editie van de Tijd voor Amersfoort nieuwsbrief verstuurd naar ruim 14.000 Amersfoort-fans.