Het bezoek door het Koninklijk Huis tijdens Koningsdag zit erop. Amersfoort kreeg volop de kans zich te presenteren aan de Koninklijke Familie, de toeschouwers langs de route en TV-kijkend Nederland. Langs de route stonden ruim 45.000 toeschouwers en naar de TV keken liefst 2,4 miljoen mensen. Koning Willem-Alexander liet weten: “Ik kom graag vaker terug.”

De Koning en zijn familie liepen een route van de Mariënhof naar het Eemplein. Op deze route ontmoetten zij een groot aantal Amersfoorters die het verhaal van de stad en regio vertelden. Daarbij waren er optredens van onder meer zanger Wudstik, de CliniClowns, poppenspeler Leo Petersen, zangeres Marie Fiselier, rapper Ginger, Holland Opera, de kunstenaars van ATM Model Art, de dansende Special Kids van Studio Pauline, rapper Diggy Dex en een groot aantal ‘dieren’ uit Dierenpark Amersfoort. Ook speelde de Koninklijke Familie mee in een regioquiz en schudden zij de hand met Johan van Oldenbarnevelt, Caspar van Wittel en Sofie (het meisje van de Amersfoortse stoplichten).

Tijdens het bezoek bleef het droog en kwam zelfs de zon door. De Koning liet weten een fantastisch feest te hebben gehad. Burgemeester Bolsius was meer dan tevreden: “We wilden het verhaal van ‘Wij, Amersfoort’ vertellen en we zijn daar fantastisch in geslaagd.” En ook op sociale media waren overwegend positieve berichten te lezen. Zeer veel mensen lieten weten het programma van het bezoek erg leuk te vinden.

Natuurlijk hopen we dat dit in de komende maanden gaat leiden tot extra veel bezoeken aan Amersfoort. Citymarketing zorgt er daarom voor dat Amersfoort volop in de belangstelling blijft staan. Dit doen wij door onze gebruikelijke promotiecampagnes op sociale media voort te zetten, maar ook met nieuwe campagnes via bijvoorbeeld de STER.

Voor wie het gemist heeft, is hier de samenvatting van het Koninklijk bezoek door de NOS te zien:

Foto: Gemeente Amersfoort/Robin Utrecht