De zomerperiode is hét moment waarop jonge, hoopopgeleide vrouwen er samen een dagje op uit trekken. Amersfoort leent zich perfect voor een tripje met vriendinnen. Stichting Citymarketing Amersfoort zette een uitdagende ‘vriendinnenuitje’ campagne op die laat zien wat de stad allemaal te bieden heeft: een fotogenieke binnenstad, hippe restaurants en winkels, uiteenlopende musea, een bruisend festivalleven en meer.

Op de campagnepagina ontdekt de doelgroep direct hoe divers een vriendinnenuitje in Amersfoort kan zijn. Het aanbod is onderverdeeld in de categorieën: horeca, activiteiten, winkelen en cultuur. Eigenlijk valt er te veel te ontdekken om Amersfoort enkel een dagje te bezoeken. Onderaan de pagina krijgt de bezoeker daarom de tip om te blijven overnachten.

De webpagina is begin mei gelanceerd en heeft inmiddels meer dan 10.000 bezoeken opgeleverd. Bezoekers besteden gemiddeld een mooie 01:55 minuten op de campagnepagina.


VIJF VIDEO’S VOL HOTSPOTS EN GEZELLIGHEID

Hoe een dagje Amersfoort met vriendinnen eruitziet, bekijk je in vijf video’s die speciaal zijn gemaakt voor de campagne. Deze video’s zijn wederom verdeeld over de categorieën horecaactiviteitenwinkelen en cultuur. Daarnaast biedt de algemene campagnevideo hieronder een kijkje in het gehele aanbod aan activiteiten en hotspots in Amersfoort.

PROMOTIE CAMPAGNEVIDEO’S VIA SOCIALS, STER NPO EN OUTSTREAM

De vijf video’s zijn gedeeld en geadverteerd via de sociale kanalen InstagramFacebook en YouTube. De advertenties worden vertoond in Nederland en Vlaams-België. Tot nu toe hebben deze advertenties samen een bereik van bijna zes miljoen kijkers opgeleverd.

Daarnaast is er via Opt-Out Advertising een campagne opgezet binnen het NPO Ster netwerk. Hier worden 20-seconden versies van de video’s getoond die niet kunnen worden overgeslagen. Ook worden de video’s outstream getoond op websites als amayzine, beaumonde, byarnka en grazia. Als laatste komen de video’s voorbij als banners rondom content over bijvoorbeeld ‘beauty en fashion’ en ‘vakantie en reizen’. Dit heeft nog eens een bereik opgeleverd van bijna 1.5 miljoen impressies.

TIJD VOOR AMERSFOORT NIEUWSBRIEF

De campagne is meermaals onder de aandacht gebracht via de Tijd voor Amersfoort nieuwsbrief. Inmiddels zijn er al meer dan 13.500 Amersfoort-fans geabonneerd op deze nieuwsbrief. Hij staat iedere week vol met de leukste to-do’s in de stad.