Amersfoort mag zich in 2020-2021 ‘Nationale Onderwijsstad’ noemen en daar zijn we trots op! Onze stad heeft uitstekend lager- en voorgezet onderwijs. En de laatste jaren is er met de komst van de Hogeschool Utrecht en de universitaire opleiding SOMT ook een groeiend aanbod aan hoger onderwijs. Ook het opleidingsniveau van de inwoners van Amersfoort is veel hoger dan het landelijk gemiddelde. Liefst 49% van de beroepsbevolking heeft een HBO- of WO-opleiding afgerond.

GOEDE ERVARINGEN MET AMERSFOORT ALS ONDERWIJSSTAD

Tjerk Budding, directeur van de opleiding tot Certified Public Controllers van de VU, had al goede ervaringen met Amersfoort als onderwijsstad. Ook voor eerdere onderwijsactiviteiten kwam hij er al met enige regelmaat. In samenwerking met de VU heeft Citymarketing Amersfoort een interview laten afnemen van Tjerk. Lees het volledige interview. Bekijk ook de LinkedIn-campagne die Citymarketing Amersfoort heeft opgezet.

“AMERSFOORT ONDERWIJSSTAD 2021-22 STAAT IN HET TEKEN VAN HET ONDERWIJS VAN DE TOEKOMST”

Wethouder Fatma Koşer Kaya opende het onderwijs deel van de jaarlijkse Big Improvement Day. Aan deze dag waarop diverse sectoren elkaar ontmoeten en frisse ideeën ontstaan, werkte o.a. Koningin Maxima en Mona Keijzer mee. Kijk BID 2021 terug via:  www.bigimprovementday.org. Bekijk ook de LinkedIn-campagne die Citymarketing Amersfoort heeft opgezet ter promotie van BID.

VIDEOCAMPAGNE: AMERSFOORT NATIONALE ONDERWIJSSTAD

Op de achtergrond is Citymarketing Amersfoort druk bezig met de voorbereiding van de videocampagne: Amersfoort Nationale Onderwijsstad. Dit gaan we realiseren in samenwerking met de scholen, leraren en leerlingen in Amersfoort. Kun je niet wachten? Bekijk hier alvast een kleine sneak preview.

MEER WETEN OVER AMERSFOORT NATIONALE ONDERWIJSSTAD?

Ga dan naar: www.amersfoortbusiness.com/amersfoort-nationale-onderwijsstad
Amersfoort Business is de campagne van Citymarketing Amersfoort