De culturele- en toeristische sector heeft het zwaar te verduren gehad afgelopen tijd en het publiek bleef weg. Citymarketing Amersfoort heeft om deze reden, begin dit jaar de Culturele Citytrip campagne gelanceerd. Samen met Utrecht Marketing en Visit Utrecht Region en in opdracht van de Provincie Utrecht en 20 deelnemende gemeenten (waaronder Amersfoort). Met als gezamenlijk doel; eraan bijdragen dat ondernemers en instellingen weer door het publiek worden gevonden. Binnen de culturele campagne wordt er ook aandacht gegeven aan culturele mijlpalen zoals: Mondriaan 150 & Utrecht 900 jaar.

CULTUUR PROEVEN

De Culturele Citytrip campagne richt zich op de inwoners van de provincie Utrecht (& aangrenzende gemeenten) en cultuurliefhebbers uit Nederland en buurlanden als België en Duitsland. Daarvoor zullen de website en advertenties ook vertaald worden in o.a. Engels en Duits.

CROSSMEDIALE AANPAK

In de zomerperiode zijn de kleurrijke abri posters te bewonderen middels een out of home campagne in regio Utrecht en de rest van Nederland, met een bereik van meer dan een miljoen contacten. Ook draaien er culturele citytrip video’s op digitale schermen in winkelcentra in heel Nederland.

Er zijn diverse online & offline publicaties geweest in o.a. SPOOR magazine (1.2 miljoen bereik), de recreatiekrant (250.000 bereik) en regio kranten (120.000 bereik).

Advertentie in SPOOR magazine:

De culturele video’s  op Youtube (i.c.m. advertenties op socials) hebben inmiddels al een bereik van 3.129.140 vertoningen (t/m mei 2022) opgeleverd!

Bekijk alle culturele video’s in de culturele playlist op youtube.

Op de campagnepagina CultureleCitytrip.nl vind je de leukste culturele t(r)ips om niet te missen. Leuk detail: bezoekers blijven gemiddeld langer dan 2 minuten op de pagina! 
En verder te vinden op de pagina: Culturele mijlpalen (Mondriaan 150 jr, Utrecht 900 jr, Woerden 650 jr). Actuele exposities & voorstellingen in de regio. De mooiste culturele locaties in de regio. Ontdekken wat de regio nog meer te bieden heeft (horeca, natuur, lokale producten) & overnachten in de regio Utrecht.