Van 28 februari tot en met 3 maart vond de Reise + Campingbeurs plaats in de Duitse stad Essen. Ruim 85.000 bezoekers kwamen op dit event met ongeveer 800 exposanten af. Ter promotie van de regio Utrecht was Visit Utrecht Region aanwezig met vrijwilligers van Utrecht Marketing, Woerden Marketing, Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei, VVV Kromme Rijnstreek, VVV Amersfoort en Stadsmarketing IJsselstein en Citymarketing Amersfoort.

De beursdeelname is mede mogelijk gemaakt door bijdrages van twinitig Visit Utrecht Region gemeentes, de Provincie Utrecht en vrijwilligers uit de verschillende gemeentes. De focus van de Utrechtse afgezanten was dan ook duidelijk: inzetten op een waardevol en passend (meerdaags) bezoek en spreiding van tijd en ruimte. Dat is hen behoorlijk goed gelukt: in totaal zijn er meer dan 1250 gesprekken met geïnteresseerden gevoerd. 

Naast de levendige steden en dorpen heeft de regio Utrecht zowel aan inwoners als bezoekers veel te bieden. Van grote variaties aan landschappen en uitgebreide fiets- en wandelroutes tot cultureel erfgoed zoals monumenten, musea, kastelen, forten en UNESCO werelderfgoed zoals de Hollandse Waterlinie, de Neder-Germaanse Limes en het Rietveld Schröderhuis.