Dat Amersfoort een kei van een festivalstad is, weten (bijna) al onze inwoners al. Maar hoe kunnen we het festivalaanbod nog beter onder de aandacht brengen bij het landelijke publiek? Door middel van www.amersfoortfestivals.nl natuurlijk! Alle (culturele) festivals in Amersfoort krijgen hier een eigen podium en worden zo online met elkaar verbonden. Om de pagina te voorzien van de juiste content, is nauw samengewerkt met de desbetreffende festivals.

INSPIRERENDE WERKSESSIES

Er zijn meerdere werksessies geweest om de website te verbeteren. Hier waren Citymarketing Amersfoort en de Amersfoortse festivalmarketeers bij aanwezig. Tijdens deze sessies werd onder andere gekeken naar de paginastructuur en inhoud. De festivalmarketeers kennen hun (culturele) festival natuurlijk als geen ander. Hierdoor kreeg Citymarketing waardevolle input om de festivalpagina’s te optimaliseren.

INDIVIDUELE MEETINGS

Uit de werksessies bleek dat er behoefte was aan individuele meetings. Zo zijn er al gesprekken geweest met Dias Latinos en September Me. Tijdens de gesprekken zijn we dieper ingegaan op de persoonlijke festivalpagina, werd er uitgebreid nagedacht over de promotie en zijn doelgroepen en doelen in kaart gebracht.

Binnenkort staan er nog meer meetings op de planning. Zo kan Citymarketing beter ondersteunen bij het bereiken en aanspreken van de juiste doelgroep, die voor ieder festival weer anders is.

ONLINE BIJEENKOMST: ‘SAMEN VERDER BOUWEN AAN EVENEMENTEN’


Op woensdag 19 mei was er een live-uitzending in Flint over het organiseren van evenementen in 2021. Dit was een initiatief van de gemeente Amersfoort. Citymarketing Amersfoort was hierbij aanwezig. Zo vertelde onze directeur Dennis Sille meer over www.amersfoortfestivals.nl en wat we als Citymarketing Amersfoort voor evenementenorganisatoren kunnen betekenen. De uitzending is tot 14 juni te bekijken via YouTube.

Heeft jouw evenement of festival nog geen plek op onze website gekregen? Daar brengen we graag verandering in. Stuur ons een bericht via citymarketing@amersfoort.nl.