Volgend jaar vieren we Mondriaan 150. Amersfoortse bedrijven, ondernemers en culturele instellingen organiseren allerlei activiteiten in onze stad. Het Mondriaanhuis heeft zelfs een landelijke schilderwedstrijd opgezet. Om deze grootschalig onder de aandacht te brengen door heel Nederland, is een samenwerking tussen Citymarketing Amersfoort en het Mondriaanhuis ontstaan. En daaruit ontstond een kunstzinnige video.

WAAROM EEN VIDEOCAMPAGNE?

Citymarketing Amersfoort heeft geholpen met de promotie van de schilderwedstrijd. Om deze bekend te maken bij het landelijke publiek (voornamelijk jongvolwassenen), was meer beeldmateriaal nodig. Het aanbieden van videocontent is dé manier om deze doelgroep te bereiken. Ook biedt het de kans om de juiste toon te zetten. De video zal tussen oktober 2021 en februari 2022 uitgebreid gepromoot worden.

REGIONALE KUNSTENAARS

Het thema van de schilderwedstrijd is ‘Lef, dapper, en jezelf zijn’. Niet alleen kunstenaars die met een kwast op een doek werken, kunnen aan de schilderwedstrijd meedoen. Creatievelingen uit alle kunstdisciplines zijn welkom. Citymarketing Amersfoort ging samen met videograaf Renger van Esveld op pad.

In de video zijn kunstenaars uit de regio Amersfoort te zien. Ieder met een eigen kunstdiscipline. We gingen langs bij Bram Ravenhorst (Raven Kangee), Britt van Eeden (Studio Pauline), Daniël van de Haterd (13Hoog), Chris Snowden (13Hoog), Cheyenne Wolf (Chey Wolf) en Loes van Roozendaal.

DOEL VAN DE VIDEO

Het doel van de video is om jongvolwassenen door heel Nederland zich te laten opgeven voor de schilderwedstrijd. Aanmelden kan tot 6 februari 2022 via www.mondriaan150.nl.

Meer weten over de videocampagne? Neem contact met ons op via citymarketing@amersfoort.nl