Op 22 mei 2023 is het precies 75 jaar geleden dat DierenPark Amersfoort voor het eerst haar deuren opende. Dit bijzondere jubileum wordt gedurende het jaar uitbundig gevierd door heel de stad. Stichting Citymarketing Amersfoort heeft de taak op zich genomen om alle activiteiten en evenementen rondom het themajaar Dieren te bundelen. Ook draagt de stichting bij aan de promotie van het themajaar.

Op de campagnewebsite vinden Amersfoorters en toeristen alle activiteiten die worden georganiseerd ter ere van het jubileum. Om te beginnen heeft DierenPark Amersfoort een dwaalhof gecreëerd waar bezoekers de rijke geschiedenis van het park kunnen ontdekken aan de hand van persoonlijke verhalen, luisterfragmenten en meer. Ook is er van 18 t/m 22 mei een speciaal feestweekend.

Naast speciale evenementen in het dierenpark zelf, hebben ook de culturele instellingen in Amersfoort speciale exposities rondom het thema Dieren. Op de pagina is te zien welke exposities het Mondriaanhuis, Museum Flehite en Kunsthal KAdE dit jaar aanbieden.

Het 75-jarige jubileum en de activiteiten worden extra onder de aandacht gebracht via de sociale kanalen en nieuwbrief van Tijd voor Amersfoort.