Studenten van ROC Midden Nederland maken een duurzaam ontwerp voor de kamer van de stad tijdens de Campus Challenge


Gedurende een aantal dagen werken de studenten van ROC Midden Nederland aan de Campus Challenge. Samen met Kraaijvanger architecten sloegen de studenten van de verschillende opleidingen de handen in één. Zo gingen ze aan de slag met een vraagstuk over de Kamer van de Stad. Het project stond in het teken van duurzaamheid.

CHALLENGE ACCEPTED!

90 studenten van de opleidingen Bouwkunde, Smart Building van het Bouw & Interieur College en Human Technology van Tech College kregen de opdracht om een duurzaam ontwerp te maken voor de Kamer van de Stad: het duurzame kleine broertje van het nieuwe stadhuis. Kraaijvanger gaf verschillende presentaties en workshops rondom circulariteit. Vervolgens mochten de studenten zelf aan de slag.

De challenge eindigt met een presentatie en pitches aan de jury. De jury bestaat uit de stakeholders van het vraagstuk waaraan gewerkt is, zoals de Gemeente Amersfoort. Uiteindelijk wordt dit project écht gerealiseerd. Er komt dus nog een vervolg! Citymarketing Amersfoort maakte een video over dit mooie project.