De schoolvakanties vormen een terugkerende mogelijkheid om bezoekers (met kinderen) naar Amersfoort te trekken. Zeker voor gezinnen zijn dit dé weken om samen activiteiten te ondernemen en tot ontspanning te komen. Om de stad gedurende deze weken te promoten, heeft Stichting Citymarketing Regio Amersfoort een speciale kinderpagina ingericht. Hierop is altijd het actuele aanbod aan jeugdvoorstellingen, speurtochten, workshops en andere uitjes te vinden. Deze pagina wordt tijdens schoolvakanties extra gepromoot.

DYNAMISCHE KINDERPAGINA: ONVERGETELIJKE KINDERACTIVITEITEN

De kinderpagina is opgezet naar aanleiding van afgelopen voorjaarsvakantie. Bovenaan de pagina staat een top 5 kinderactiviteiten. Deze worden iedere keer afgestemd op het seizoen. Ook de afbeeldingen zullen gedurende het jaar aangepast worden om de pagina te allen tijde actueel te houden.

Verder bevat de pagina een kidseditie van de UITagenda. Hier staan alle actuele kinderactiviteiten van culturele instellingen en andere partners. Denk aan jeugdtheatervoorstellingen en kinderworkshops in de Amersfoortse musea. Verder zijn kindvriendelijke horecagelegenheden uitgelicht voor een hapje en drankje tussendoor.

PROMOTIE OP FACEBOOK EN INSTAGRAM

De kinderpagina is in twee aparte social media campagnes gepromoot, wegens de afwijkende vakantieperiodes van regio Noord en Regio Midden + Zuid. In beide regio’s is de kinderpagina gepromoot in de Instagram en Facebook feed van de doelgroep met jonge kinderen.

NIEUWSBRIEF VOL VOORJAARSTIPS

De kinderpagina is op 23 februari aanvullend gedeeld in de Tijd voor Amersfoort nieuwsbrief. Daarnaast zijn er in deze nieuwsbrief voorjaarstips gedeeld die gericht zijn op een algemenere doelgroep (zonder kids).

VOORJAARSEDITIE VAN REGIONALE KRANTENPAGINA

Op 23 februari verscheen er eveneens een speciale voorjaarseditie in de regionale huis-aan-huis-kranten. Hierin is aandacht besteedt aan de kinderpagina. Daarnaast zijn een aantal kinderactiviteiten, zoals jeugdvoorstellingen en workshops van de culturele instellingen, uitgelicht.