Koppelpoort-foto Saskia Berdenis van Berlekom

Amersfoort als woonplaats in trek bij Utrechters en Amsterdammers  

In het afgelopen halfjaar zijn maar liefst 3254 mensen naar Amersfoort verhuisd. De stad is voornamelijk in trek bij Utrechters (275 personen) en Amsterdammers (207 personen). Mensen die in Amersfoort zijn komen wonen, kiezen voornamelijk voor de wijk Vathorst (16%). Dat blijkt uit gegevens van de Gemeente Amersfoort.

Uit eerder bericht van het Algemeen Dagblad blijkt dat regio Amersfoort koploper is in de stijging van het aantal verkochte huizen (laatste kwartaaWonen in Amersfoort - artikel Algemeen Dagbladl 2014): “Regio Amersfoort doet het met een stijging van 35% net iets beter dan de regio Utrecht (34%) en Den Haag (31,5%).” Hoewel het laatste kwartaal van 2014 al succesvol is met 1542 nieuwe inwoners, is het eerste kwartaal van 2015 nog beter met 1713 nieuwe inwoners. Een stijging van 11%.

Amersfoort populair bij jonge mensen en gezinnen

Dat Amersfoort in trek is bij jonge mensen komt duidelijk uit de cijfers van het afgelopen halfjaar. Het grootste gedeelte (42%) is afkomstig uit de groep (jong) professionals (25 t/m 39 jaar). De groep studenten/net afgestudeerden (18 t/m 24 jaar) beslaat 23% van het totaal. Van alle nieuwe inwoners bevindt 14% zich in de leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar.

Populaire wijken in Amersfoort

Van alle gekozen wijken, is Vathorst de meest populaire wijk onder nieuwe inwoners. Maar liefst 508 mensen hebben voor deze wijk gekozen, wat neerkomt op 16% van het totaal (laatste kwartaal 2014 + eerste kwartaal 2015). Op de tweede plaats staat het Soesterkwartier met 10% (324 personen), gevolgd door de Stadskern met 9% (306 personen).

Keuze voor Amersfoort

Dennis Sille, citymarketeer, reageert verheugd op de cijfers: “Uit eerder onderzoek hebben we gezien dat Amersfoort blijvend in trek is bij Utrechters en Amsterdammers. Mensen uit deze steden komen voornamelijk naar Amersfoort voor de groene, veilige en kindvriendelijke omgeving. Ook goede bereikbaarheid en je carrière kunnen combineren met een gezin is belangrijk voor deze groep mensen. Jonge mensen kiezen voornamelijk voor Amersfoort omwille van het goede onderwijs, de gezellige omgeving, een aantrekkelijk stadscentrum en de werkgelegenheid.”

Kijk voor meer informatie over wonen in Amersfoort op www.woneninamersfoort.nl