Belgen brengen een bezoek aan Amersfoort - Foto Inge Vos

80% meer bezoekers vanuit Vlaanderen op website VVV

Begin dit jaar is Citymarketing Amersfoort i.s.m. VVV Amersfoort en lokale ondernemers een campagne gestart, gericht op het aantrekken van Vlaamse toeristen. Uit recente cijfers blijkt dat de campagne haar eerste vruchten afwerpt. Zo nam het bezoek aan vvvamersfoort.nl vanuit Vlaanderen in mei met 80% toe, in vergelijking tot dezelfde maand vorig jaar.

Ook het bezoek op de website tijdvooramersfoort.nl nam in dezelfde maand toe met 48%. In de maanden januari t/m mei brachten 264 Vlamingen een bezoek aan de winkel van VVV Amersfoort. In de maand april werden de meeste Belgen (116) van informatie voorzien.

Laten zien hoe mooi onze keistad istimelapse cijfers

“De campagne is voornamelijk gericht op Vlamingen in de steden Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent en Hasselt. Het Nederlandstalige gedeelte van België dat binnen twee uur in Amersfoort kan zijn”, licht Nico de Jong van Citymarketing toe. “We bereiken onze zuiderburen voornamelijk via Facebook, e-mail nieuwsbrieven en berichten in lokale Belgische media. Simpel gezegd laten we hen kennismaken met al het moois wat er in onze stad en regio te zien en te doen is. Met verschillende berichten op Facebook hebben we bijvoorbeeld dit jaar al meer dan 100.000 Vlamingen bereikt. Ook ons bezoek aan de Vakantiesalon begin dit jaar in Antwerpen heeft veel positieve reacties opgeleverd.”

Stijging aantal gasten merkbaar

Leerhotel Het Klooster kwam eerder deze week al met een bericht naar buiten dat daar de groei aan interesse vanuit Vlaanderen duidelijk te merken is. Sinds kort mogen zij elk weekend Belgen tot haar gasten rekenen. Laura de Kort, manager Leerhotel Het Klooster, licht toe: “We zijn erg blij met onze zuiderburen als gasten. BlijkbaLeerhotel Het Kloosterar vertellen Belgen het aan elkaar door. Tot nu toe zijn het veel echtparen uit België die een weekend of midweek bij ons verblijven, maar ook gezinnen met kinderen zien we veel. Ze lenen vaak een fiets en verkennen daarmee de oude binnenstad van Amersfoort of gaan er lekker op uit, de prachtige natuur en onze omgeving in. Vooral de knooppuntenroutes zijn populair.”

Inge Vos van Amersfoortse Gidsen mocht afgelopen week een groep van 44 Vlamingen rondleiden door het centrum van Amersfoort. Wat zij na de rondleiding het mooiste aan de stad vonden? “Dat hofke met die kleine huiskes (Armen de Poth) met al die mooie kleine tuintjes. En de Muurhuizen vonden wij ook heel interessant. Het is een heel mooie stad! We komen nog een keer terug voor een dag of twee met vrienden nu dat we de leukste plekjes gezien hebben . Dan kunnen wij hen die weer tonen.”Belgen brengen een bezoek aan Amersfoort - Foto  Inge Vos

Regio Amersfoort geschikt voor Vlaamse toerist

Uit eerder onderzoek blijkt dat regio Amersfoort aantrekkelijk is voor de Vlaamse toerist. De Vlaming wil onze keistad en de omliggende gebieden voornamelijk per fiets ontdekken. De toeristen uit Vlaanderen zijn van groot belang voor stad en regio Amersfoort. Citymarketing regio Amersfoort richt één van haar toeristische pijlen voor dit en volgend jaar op Vlaanderen, omdat de Vlamingen ontvankelijk zijn voor de historie en natuur van stad en regio Amersfoort. Daarbij is de Vlaming reislustig en kiest voor gemiddeld 2 korte of lange vakanties per jaar. Met een vakantieparticipatie van 74,2% is Vlaanderen een van de meest reizende regio’s van Europa.