Stadswandelingen Amersfoortse Gidsen populair

Amersfoortse Gidsen verwelkomt 20% meer gasten

Een stijging van 20% naar in totaal 6000 gasten, verdeeld over 380 tours. Dat zijn de resultaten van Amersfoortse Gidsen over het jaar 2015. Inge Vos, eigenaar en stadsgids, is blij met de positieve resultaten en vindt het vooral opvallend dat de groei voornamelijk tot stand is gekomen in de tweede helft van het jaar: “De grotere (zakelijke) groepen die ontbraken in het voorseizoen, hebben in de tweede helft van het jaar alsnog hun uitjes geboekt.”

In het laatste kwartaal is zelfs een verdubbeling te zien ten opzichte van 2014. Inge vervolgt: “De grootste stijging is daarbij te zien in de particuliere markt. Het percentage privébezoekers (particulieren en verenigingen) steeg van 45% naar 50% en als we kijken naar het aantal boekingen, dan is dit nog duidelijker te zien (van 49% naar 56%).”

Toename Vlaamse bezoekers naar Amersfoort

Ook het aantal gasten vanuit Vlaanderen is toegenomen, zo valt te lezen in het rapport. In 2014 ontvingen zij één Vlaamse groep van 20 personen, waar in 2015 negen groepen met in totaal 182 gasten een stadswandeling hebben gemaakt. Inge: “Citymarketing Amersfoort heeft zich dit jaar intensief ingezet voor het bereiken van de Belgische markt. Dit is in de statistieken terug te zien.”

Bekijk hier de volledige rapportage van Amersfoortse Gidsen.