Belgische eventplanners brengen bezoek aan Amersfoort

Belgische eventplanners op bezoek in Amersfoort

Meer dan 30 Belgische meeting- en eventplanners zijn vandaag en morgen in stad en regio Amersfoort aanwezig om locaties te bezoeken en kennis te maken met ondernemers. De gasten ontvingen bij de Observant een warm welkom van wethouder Yvonne Kemmerling en aanwezige ondernemers. Het evenement is een resultaat van een samenwerking tussen Citymarketing Regio Amersfoort, JvN Congres Management en the Contact Factory.

“Ik ben ontzettend blij dat Amersfoort al op de 5e plek van het zakelijk toerisme staat en dat onze zuiderburen dit nu ook mogen ontdekken. Ik hoop dat we deze belangrijke groep in de toekomst vaker tegenkomen in regio Amersfoort. Ook natuurlijk vanwege de gezamenlijke geschiedenis”, aldus de wethouder.

Op 21 en 22 augustus zijn meer dan 30 Belgische Professional Congress Organisers (PCO’s), meeting- & eventplanners en potentieel geïnteresseerden in stad en regio Amersfoort aanwezig om verschillende zakelijke locaties te bezoeken. Gedurende twee dagen gaan de Belgische gasten op ontdekkingsreis langs verschillende toplocaties en bijzondere plekken in de regio, waaronder de Flint, Mariënhof, Kontakt der Kontinenten, Paleis Soestdijk, het Belgenmonument en de Rijtuigenloods. Daarnaast is er voor hen de gelegenheid om kennis te maken met ondernemers uit regio Amersfoort. De gasten brengen de nacht door in NH Amersfoort, Van der Valk A1 Amersfoort en Leerhotel Het Klooster.

Amersfoort geschikt voor de Belgische zakelijke markt

Eerder dit jaar werd Amersfoort al aanbevolen door een professionele eventplanner uit Nederland:  “Amersfoort is zeker de moeite waard! Ik zou onze zuiderburen vooral willen aanmoedigen om de stad eens te bezoeken. Alle faciliteiten zoals locaties en hotelkamers zijn aanwezig voor events tot ongeveer 1500 personen. Doordat ondernemers zo goed met elkaar samenwerken, weet de eventplanner altijd dat hij/zij in een warm bad terecht komt. En het mooie is ook nog eens dat de stad dichterbij de grens is dan menigeen denkt. Zo is het slechts 1,5 uur rijden vanaf Antwerpen.”