Een jaar vol mooie highlights voor Locatie Amersfoort

Het afgelopen jaar heeft voor de campagne Locatie Amersfoort mooie highlights opgeleverd. Denk hierbij aan de succesvolle netwerkbijeenkomst in Mercure, de Amersfoort Jazz Borrel,het Beleef Locatie Amersfoort evenement, de plek vijf notering als meest aantrekkelijke stad voor zakelijke bijeenkomsten etc.

Locatie Amersfoort

 

 

 

Februari

NaamloosHet spits werd afgebeten tijdens Expo Dix in Leerhotel het Klooster. Hierbij konden wij ons profileren, doordat wij als partner van Leerhotel het Klooster konden deelnemen. Expo Dix is georganiseerd om bezoekers alle nieuwste ontwikkelingen in de horeca te laten ontdekken op het vlak van inspiratie, kennis, beleving, ervaring, expertise, emoties, workshops, proeverijen, netwerk en meer.

 

Maart

In maart stond de eerste netwerkbijeenkomst van het jaar op het programma met als them: ‘Verover de Belgische markt’. Op maandagmiddag 17 maart waren een zo’n 60 personen aanwezig bij deze inspirerende middag. Tijdens deze middag heeft Bram Straatman, directeur BeLux van NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen) inzichten en handvatten gegeven hoe in te spelen op de Belgische markt. Middels deze bijeenkomst ligt er nu vanuit de verschillende partijen een focus op de Belgische toerist.

april

Begin april was het de beurt voor de jaarlijkse en meest toonaangevende vakbeurs voor de totale evenementenbranche: Event 14. Een inspirerende beursvloer en een uitgebreide programmering vormden de basis voor twee dagen kennis delen, netwerken en nieuwe ideeën opdoen. In samenwerking met Besseling, Leerhotel Het Klooster en DierenPark Amersfoort hebben wij gedurende dit twee dagen durende beurs vele nieuwe contacten opgedaan en de nodige leads binnegesleept.

Mei

foto-adNa de afgelopen jaren te zijn gestegen als interessante bestemming voor zakelijke ontmoetingen, zaten wij gewillig te wachten op de nieuwe cijfers. Bij ontvangst van het rapport van het ContinuZakenreisOnderzoek 2012/2013, uitgebracht door NBTC-NIPO research,  bleek al snel dat we als Amersfoort zijnde wederom waren gestegen als zakelijke bestemming. En wel gestegen van plek 7 naar plek 5, net achter de grote vier! Een prestatie waar we als collectief trots op mogen en moeten zijn.

Naast het goede nieuws omtrent onze stipnotering vond ook het jaarlijkse Amersfoort Jazz plaats. Tijdens dit muzikale evenement hebben we organisatoren van zakelijke evemenenten uitgenodigd op kosten van Locatie Amersfoort te genieten van het schitterende weer, de mooie binnenstad, heerlijke hapjes en drankjes en fantastische optredens van de verschillende artiesten op inspirerende locaties in het centrum. Daarnaast konden ze Amersfoort ontdekken en netwerken met collega’s uit de zakelijke evenementensector.

Deze maand stond er wederom een netwerkbijeenkomst gepland en wel in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg, met als thema ‘Haal meer business uit Google+’. Google+, het social media-kanaal van Google, was bij de lancering in 2011 gewoon nóg een social media kanaal. Het zou een gemiste kans zijn als je als bedrijf niet aanwezig bent op dit kanaal. Tijdens deze middag vertelde Eva Schouten, social media coach bij Admium, over het nut van Google + en hoe je dit het meest optimaal in kan zetten voor je organisatie om het maximale eruit te halen!

September

_MG_4473Op 9 september stond het grootse en langverwachte evenement op het programma: Beleef Locatie Amersfoort. Voor een middag stond regio Amersfoort volledig in het teken van congresorganisatoren, evenementenplanners en meetingplanners.Een geheel verzorgde ontdekkingsreis door stad en regio Amersfoort, langs tal van interessante locaties voor het organiseren van evenementen. Met deze reis wilden wij de bezoeker laten beleven en ervaren, dat stad en regio Amersfoort bij uitstek de meest gesschikte locatie is voor zakelijke evenementen.

Oktober

Tijdens een stralende en zonnige oktobermiddag ontvingen op 15 oktober een delegatie van het MPI bestuur (Meeting Professionals International) voor een site-inspectie voor de MPI Nl Conference 2015 komende maart. Inmiddels is duidelijk dat het congres daadwerkelijk zal plaatsvinden in Amersfoort, op 30 maart!

November

Drukte tijdens MSLMeer dan 2.000 geïnteresseerde secretaresses deden donderdag 13 november jl. het Beatrixtheater in Utrecht aan voor het vernieuwde Management Support Live! Locatie Amersfoort was ook aanwezig op de Expovloer. In samenwerking met een viertal partners, te weten Regardz, Paleis Soestdijk, NEKZT en Geitenboerderij Breevoort werden er gedurende de dag bijna 200 interessante visitekaartjes verzameld.

december

December: Netwerkbijeenkomst WinterparadIJS – Op dinsdag 16 december hebben wij een Locatie Amersfoort netwerkbijeenkomst georganiseerd in samenwerking met de 3DBorrel bij dé schaatsbaan van Amersfoort, het WinterparadIJS! Tijdens deze netwerkbijeenkomst/borrel hebben we geproost op de behaalde successen in 2014 en op alle mooie plannen voor 2015!

Namens Locatie Amersfoort wil ik iedereen prettige kerstdagen, een fijn uiteinde en vooral een heel mooi 2015 wensen!