Eerstejaars studenten helpen Amersfoortse winkelgebieden

In hun eerste week aan de opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan de HU Amersfoort werkten de nieuwe eerstejaars studenten direct aan een mooie challenge. In groepen maakten zij plannen om de winkelgebieden Kampkwartier en Keikwartier onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Deze challenge werd gezamenlijk bedacht door de opleiding, Citymarketing Amersfoort en Gemeente Amersfoort, en vervolgens verder uitgewerkt in overleg met de winkeliersverenigingen van beide gebieden.

Zo stond de eerste studieweek niet alleen in het teken van kennismaking met elkaar en met de stad, maar ook van een real-life vraagstuk waar ondernemers mee te maken hebben. Onder begeleiding van de docenten werkten de studenten in teams een vraagstuk van een ondernemer uit één van de twee gebieden uit. Ter inspiratie hiervoor gaven onze Martijn, Joost Nicasie van Gemeente Amersfoort en enkele alumni een gastcollege.

Op donderdag 5 september pitchten de studenten hun plannen voor de opdrachtgevers en een jury, waarin onder meer onze Alex zat. Hier werden veel ambitieuze plannen gepresenteerd. De winnende plannen zijn te vinden op de Facebook-pagina van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management.